PERSBERICHT: Aansluiting op platforms bezorgt webwinkels tot wel 40% omzetgroei

Aansluiting op platforms bezorgt webwinkels tot wel 40% omzetgroei
Komst Amazon naar Nederland geeft extra boost voor online verkoop

Amazon is verreweg het grootste kanaal voor online verkoop in de Westerse wereld. Worden de consumenten tot nu toe naar de webshop van Amazon.de geleid (met veelal naar het Nederlands vertaalde teksten), met ingang van 2020 start het bedrijf een volledige Nederlandse online winkel. Dat is goed nieuws voor de ruim 600 klanten van Montapacking. Edwin van der Ham, directeur van Montapacking ziet de komst van Amazon naar Nederland dan ook niet als bedreiging, maar als grote kans voor de webshops: “Door onze  koppeling MontaConnect kunnen onze klanten direct profiteren van het zeer krachtig verkoopkanaal van Amazon.”

MontaConnect
De service die webshops nu al op eenvoudige wijze toegang geeft tot platforms als Bol.com, Wish.nl en Amazon.de heet MontaConnect. Van der Ham: “We zien dat aansluiting van onze klanten op de extra verkoopkanalen, de afgelopen anderhalf jaar een grote factor is geweest voor de groei die ze realiseerden. Gemiddeld zien zij hun omzet binnen het jaar groeien tot 40%. De komst van Amazon naar Nederland juichen wij daarom van harte toe. Dit ligt dan ook volledig in lijn van onze missie dat we onze klanten nog meer helpen groeien en dat consumenten nog beter bediend worden.”

Centrale voorraad
Nu kan elke internetondernemer zijn producten vanuit één centrale voorraad aanbieden op vele marktplaatsen wereldwijd. Bij iedere order wordt de voorraad overal aangepast, en alle bestellingen worden vanuit één fysieke voorraad met 99,98% betrouwbaarheid verzonden. Dat scheelt veel in de kosten en het kapitaalbeslag voor de ondernemer.

Inzicht op dashboard
MontaConnect geeft een actueel en duidelijk inzicht in de meest relevante informatie. Zo ziet de webshopondernemer in één oogopslag op het dashboard welke producten waar worden verkocht en hoe hoog de omzet per platform en per doelgroep is. Montapacking garandeert verder alle leveringsbeloften die de platforms aan consumenten willen bieden, zoals de gewenste dag van levering, het levertijdstip, de voorraden en de bezorgmogelijkheden.