ALDORR x Monta: Samen bouwen aan (internationaal) succes

Mix je ondernemerschap met vakmanschap, dan kom je uit bij ALDORR.

ALDORR is een bekende naam geworden binnen het segment ladders en trappen. En niet alleen in Nederland, ook in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk merkt het bedrijf snelle groei. ALDORR biedt voor elk mogelijke klus een geschikte ladder aan in meerdere maten en uitvoeringen. Deze worden direct aan de consument verkocht, waardoor een hoogwaardige kwaliteit tegen een scherpe prijs geboden kan worden. Daarnaast biedt de webshop een ruim assortiment van aanvullende alledaagse gereedschappen.

Als medeoprichter en operationeel directeur van het bedrijf herinnert Thijs Smaal zich de begindagen van de onderneming nog goed. "We begonnen klein, gedreven door een duidelijke visie. Onze ladders waren ons handelsmerk, en we wilden ze toegankelijk maken voor iedereen, van professionele vakmensen tot thuisklussers.” Maar naarmate ALDORR groeide, brachten de uitdagingen van deze groei ook nieuwe obstakels met zich mee. De toenemende vraag naar hun producten legde een zware last op hun bestaande fulfilmentprocessen. "Het werd steeds duidelijker dat we onze eigen fulfilment-capaciteiten ontgroeiden; de opslag werd te klein, we moesten elke dag zelf naar de post op en naar, en we hadden een cut-off tijd van 16:00 uur,” aldus Smaal. "We wisten dat er verandering nodig was om onze groei bij te houden en onze klanten te blijven bedienen zoals ze verdienen.”

Orderaantal ALDORR stijgt - ook over de grens

In hun zoektocht naar een fijne fulfilment partij kwam ALDORR uiteindelijk uit bij Monta. Monta bood precies de ondersteuning en expertise waar ALDORR naar op zoek was. "Vooral hun IT-systeem is een verademing, maar ook de cut-off tijd van 23:00 uur voor Next-Day delivery en hun on-time performance waren we erg blij mee. En dat zijn we natuurlijk nog steeds. De overstap naar Monta was een keerpunt voor ons," legt Smaal uit.

Dankzij de samenwerking met Monta kon ALDORR zich concentreren op waar ze goed in waren - het leveren van hoogwaardige producten aan hun klanten. "Monta werd al snel een integraal onderdeel van ons succesverhaal," zegt Smaal. "Hun toewijding, betrouwbaarheid en flexibiliteit maken al sinds 2020 het verschil voor ons. Er wordt echt naar onze business gekeken en meegedacht.” Doordat de ladders van ALDORR wat groot en zwaarder zijn dan een ‘standaard’ product, worden hun ladders in een XL warehouse (warehouse gericht op groot formaat artikelen) van Monta opgeslagen. Hier zijn de processen perfect ingericht om grote artikelen te kunnen verwerken. Vanuit daar worden de ladders  niet alleen verzonden binnen Nederland, maar ook naar Frankrijk en de UK. Smaal: “Duitsland is voor ons na Nederland de grootste afzetmarkt, dus het is erg fijn dat we sinds vorig jaar ook onze Duitse klanten kunnen bedienen vanuit Monta’s warehouse in Krefeld, Duitsland. Vanuit dit distributiecentrum kunnen we namelijk in heel Duitsland levering binnen 1 dag aanbieden.”

Orderaantal ALDORR stijgt - ook over de grens

Inzichten in data en focus op innovatie

ALDORR werkte voorheen met een andere fulfilment partij, maar er ontbrak inzicht in essentiële data. Smaal: “We zochten niet alleen naar een partij die een latere cut-off tijd kon garanderen, maar ook naar een systeem met goede inzichten in onze voorraad, uitgebreide (verzend-)informatie over onze orders. Dat vonden we in de software van Monta. De mogelijkheden die de backend van de Montaportal biedt zijn heel bijzonder. We hebben nu een veel beter inzicht in onze verkopen, inkomende voorraad, retouren, en nog veel meer.” Naast de software-mogelijkheden meldt Smaal ook de focus op innovatie en communicatie van Monta als iets wat hem opvalt: “Door alle innovaties die Monta doorvoert binnen de processen, kunnen ze de hoogst mogelijke efficiëntie behalen. En dat zien wij terug in onze kosten. Daarnaast is de communicatie altijd zeer goed, wat essentieel is bij een partner waar je zo nauw mee samenwerkt. Je merkt ook echt dat Monta goed is voor z’n mensen, de sfeer is altijd goed.”

Nog lang niet klaar met groeien

‘Je kunt de ladder naar succes niet beklimmen met de handen in je zakken’, is een uitspraak die hier natuurlijk perfect past. Sinds de samenwerking met Monta merkt ALDORR een sterke groei in het aantal pakketten dat ze versturen. Mede door de kosten-efficiëntere leveringen in het buitenland, kunnen zij daar hun ladders tegen beter concurrerende tarieven aanbieden, waardoor het aantal orders sinds de start van de samenwerking in 2020 inmiddels is verdrievoudigd. “Daarnaast is het gewoon erg fijn om onze Duitse klanten binnen een dag te kunnen leveren. Dat brengt een enorm concurrentievoordeel met zich mee, evenals een verhoogde klanttevredenheid. Daar krijgen we weer energie van; het maakt ons nóg gemotiveerder om door te groeien,” zegt Smaal.