Fashion fulfilment

Sport & gezondheid fulfilment 

Voor webshops in de sport- en gezondheidssector is fulfilment een uitstekende optie om het logistieke proces eenvoudiger te maken. Door dit proces uit handen te geven en over te laten aan onze professionals, heb jij meer tijd over om je te focussen op de groei van jouw webshop! Van vitamines en sportvoeding tot fitnessapparatuur: je klanten profiteren van een snelle levering. Door onze cut-off tijd van 23:45 uur binnen de Benelux kunnen jouw klanten ook ‘s avonds laat nog hun benodigde ‘self care’ producten bestellen om het de volgende dag al in huis te hebben. 


Je eigen contactpersoon

Voor 23:45 besteld, morgen in huis*

Wereldwijd verzenden

Voordelen van Monta’s fulfilment

Verkoop jij producten in de sport- en gezondheidssector en overweeg je om je fulfilment uit te besteden aan een expert? Dit zijn allereerst een paar algemene voordelen van Monta: 

Dit biedt Monta

Monta is marktleider op het gebied van fulfilment. Dit kan Monta voor jouw webshop betekenen:

 • Automatische webshop koppeling en eventuele marketplace koppelingen die onze IT experts voor jou regelen; 
 • Realtime inzicht in de status van orders en voorraad via de Montaportal; 
 • We nemen je logistiek compleet uit handen met een orderpickperformance van 99.98%; 
 • Retourlogistiek kan bij ons worden uitbesteed, of regel je eenvoudig via ons retouren-portaal. 

Specifieke factoren welke aan bod komen voor fulfilment voor sport en gezondheid benoemen we nu.

Voordelen fulfilment monta
Batchnummer registratie monta

Werkwijze batchnummers/lotnummers 

Bij het inbounden (in ontvangst nemen) kunnen wij een batchnummer of lotnummer registreren. Moet er een product teruggeroepen worden? Dan kunnen wij deze eenvoudig tracken en de consument op de hoogte brengen. Dit kan van belang zijn wanneer we bijvoorbeeld werken met producten die bestemd zijn voor consumptie, zoals supplementen. 

Werkwijze met FEFO/FIFO

Als je kiest voor fulfilment bij Monta, kun je kiezen uit twee werkwijzen. FEFO (first expired, first out) is aan te raden bij producten met een houdbaarheidsdatum. De producten die het minst lang houdbaar zijn, worden als eerste verwerkt in orders. Hiermee garanderen we de kwaliteit van je producten, houd jij je klant tevreden én hoef je zo min mogelijk voorraad weg te gooien. 

Of kies voor FIFO (first in, first out): Hiermee worden de producten die als eerste worden ingeboekt ook als eerste verstuurd door ons team van orderverwerkers. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld werkt met seizoensproducten. 

160,000

m² magazijn

17

vestigingen

1,000

werknemers

1,800

webshops

High care fulfilment

Al onze vestigingen zijn goed beveiligd. Er is bij Monta namelijk sprake van een visitatieregeling en een toegangscontrolesysteem. Wil je jouw producten onder extra beveiligd opslaan? Dan kunnen wij dit voor je regelen. Voor ultieme beveiliging kies je voor opslag met Borg 4-beveiliging. Jouw producten worden dan opgeslagen in een afgesloten ruimte in onze warehouses, uitgerust met beveiligingsapparatuur. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Mogelijkheid tot het opslaan van grote producten 

Sommige sport- en gezondheidsartikelen - denk aan supplementen - zijn klein. Andere artikelen - zoals een fitnessapparaat - zijn juist heel groot. Welke soort sport en gezondheidsartikelen je ook verkoopt, bij Monta zorgen we dat je fulfilment soepel verloopt. Bijna alles is mogelijk, dus neem vooral contact met ons op. We vertellen je graag hoe we jouw unieke situatie het beste kunnen aanpakken.

Universele check-out monta
RMA module monta

RMA 

Return Management Authorization (ook wel RMA) is een belangrijk onderdeel van logistiek. De tevredenheid van een consument wordt namelijk voor een groot deel bepaald door het retourbeleid. Je wilt dus dat dit proces snel en soepel verloopt. Maar dat is niet altijd even makkelijk. Als partner van Monta kun je de retourverwerking volledig bij Monta uitbesteden, of gebruik maken van ons RMA-systeem. Deze zit standaard ingegrepen als je kiest voor fulfilment bij Monta! Zo kun jij je bezighouden met het bedenken en verkopen van de nieuwste producten op gebied van sport en gezondheid.

Smart Stock Module

In een tijdperk waarin self-care artikelen steeds belangrijker worden voor consumenten, vliegen producten in de sport en gezondheidssector snel over de digitale toonbank. Toch zul je merken dat niet elk product even snel verkoopt. Vitamines verkopen makkelijker dan een fitness apparaat. Daarom maak je bij Monta gebruik van Smart Stock. Met Smart Stock kun je gemakkelijk data inzien van je langzame en stilstaande voorraad, vervolgens kun je met deze informatie slim je voorraden inkopen. Zo maak je optimaal gebruik van je opslagruimte en voorraadbeheer.

Universele Check-out

Bij Monta kun je gebruik maken van de Universele Check-out, waarmee jij zelf kunt kiezen met welke vervoerders je je orders wilt laten verzenden. Vervolgens kun je ook je klanten de keuze aanbieden tussen verschillende vervoerders en verzendmethodes (zoals thuis laten bezorgen of ophalen bij een pick-up point). Consumenten waarderen het enorm wanneer zij hier zelf een voorkeur voor kunnen aangeven.

Cosmetica fulfilment Pink Gellac
Food fulfilment yummygums

Yummygums over Monta 

Het digital-first bedrijf Yummygums is op het juiste moment op de groeiende trend van ‘self-care’ ingesprongen . De vitamine gums van Yummygums sloegen enorm goed aan op de markt: niet alleen in Nederland, ook in Duitsland was er veel vraag naar extra vitamines met een fijne smaakbeleving. Om de grote hoeveelheid bestellingen op te kunnen vangen, werden zij partner van Monta.

“Dagelijks komen we nieuwe en complexe vraagstukken tegen, waarbij Monta voor ons dient als een sparringpartner om op de meest efficiënte en effectieve manier te werk te gaan. Niet alleen voor het servicen van onze D2C-klanten, maar ook voor nationale en internationale B2B-klanten”, aldus Michel van Yummygums. Door de samenwerking met Monta hoeft Yummygums zich niet meer te richten op de logistieke processen, waardoor ze nog gemakkelijker nationaal en internationaal kunnen groeien!  

Fulfilment op basis van vertrouwen, dagelijks opzegbaar.

 • Dagelijks opzegbaar, open contract. Wij doen zaken op basis van vertrouwen.
 • Verzending en retournering al vanaf €2,95 per order.
 • 20 jaar ervaring. Ons betrouwbaarheidspercentage scoort daarom 99,98%.
 • Met ons fulfilment verzorgen wij je logistieke proces helemaal naar jouw wensen.
 • Verkrijg real-time inzichten in de status van je orders & koop de juiste voorraad in door middel van onze slimme software.
 • Eigen accountmanager op de vestiging waar jouw producten liggen, wel zo persoonlijk!
Mike sales contact monta

Vrijblijvende offerte

 • Ontvang al binnen één dag een offerte!