Goederenontvangst

Goederenontvangst is exact wat de naam zegt: het is de service die we bieden voor de ontvangst van de webshop producten van onze klanten.

Wat is de betekenis van goederenontvangst?

Goederenontvangst is een cruciaal onderdeel van het logistieke proces binnen een fulfilmentcentrum. Het verwijst naar het proces waarbij ontvangen goederen worden gecontroleerd, geregistreerd en opgeslagen in het magazijn. Bij de goederenontvangst worden de binnenkomende zendingen eerst gecontroleerd op hoeveelheid en kwaliteit om te verzekeren dat ze overeenkomen met de bestellingen en voldoen aan de kwaliteitseisen.

Vervolgens worden de goederen ingeboekt in het systeem, gelabeld en naar de juiste opslaglocatie in het magazijn gebracht. Dit proces zorgt ervoor dat de voorraadniveaus nauwkeurig worden bijgehouden en dat de producten snel en efficiënt beschikbaar zijn voor orderverwerking, wat bijdraagt aan een soepel verlopende logistieke keten en tevreden klanten.

Wat is goederenontvangst
Goederenontvangst procedure van monta

De goederenontvangst-procedure van Monta

Kies je voor fulfilment bij Monta? Wij leggen binnen onze fulfilment dienstverlening de lat op het gebied van goederenontvangst ontzettend hoog. De goederen die binnenkomen worden uitermate zorgvuldig gecontroleerd, omdat we weten wat de negatieve effecten zijn van een foutieve ontvangstcontrole.

Tegelijkertijd wordt er tijdens de goederenontvangst procedure bij de ontvangstcontrole-afdeling gefocust op een snelle verwerking: ons target is dat de goederen binnen twee uur gecontroleerd en ingeboekt zijn. Snelle én correcte service, dat kun je van Monta verwachten.

Nadat het ontvangstproces is afgerond, wordt de originele pakbon gescand en automatisch naar je toegestuurd per mail. Van alle producten die we ontvangen, wordt een foto gemaakt. Deze foto’s zijn via het online portal te raadplegen.

Vrijblijvende offerte binnen een dag.

Ivo Meerbeek - Monta

Ivo Meerbeek

Account Manager

Heb je vragen?

Nodig van jou als klant?

Voordat wij producten van webshops in onze voorraad kunnen innemen (ook wel ‘inbounden’ genoemd), moeten wij over de correcte productinformatie beschikken. Hiervoor hebben wij minimaal de SKU (stock keeping unit), omschrijving en één barcode nodig.

Daarnaast moeten onze klanten een ‘inbound forecast’ kunnen aangeven, m.a.w. aangeven op welke datum producten geleverd worden en welke aantallen we kunnen verwachten. Deze informatie kan bijvoorbeeld automatisch via een koppeling aan ons worden doorgegeven, of zichtbaar worden gemaakt op het Montaportal.

Fulfilment goederenontvangst monta

In zes stappen naar een optimale goederenontvangst

Voordat goederen veilig en efficiënt in ons magazijn worden opgeslagen, doorlopen ze een zorgvuldig proces van zes stappen, van ontvangst en verwerking:

Stap 1: Forecast

We starten het proces van goederenontvangst met een forecast (voorspelling) van de klant, die vaak wordt aangeduid als een Advanced Shipping Note (ASN) of Purchase Order (PO) in de logistiek. Deze voorspelling wordt ingevoerd in ons MontaWMS systeem, waardoor onze logistieke medewerkers een duidelijk beeld hebben van welke producten er komen en hoeveel er geleverd moeten worden.

Stap 2: Goederenontvangst

Daarna worden de goederen uitgeladen en geplaatst in het gebied waar nieuwe spullen binnenkomen van het specifieke magazijn. We kunnen deze goederen binnenhalen met behulp van een 20ft of 40ft container.

Stap 3: Inboeken/verificatie

Nadat de goederen zijn aangekomen, worden ze zorgvuldig gecontroleerd, inclusief het tellen, meten en wegen ervan. Alle gegevens worden vervolgens ingevoerd in ons MontaWMS-systeem. We hebben de mogelijkheid om te kiezen tussen FIFO (First In, First Out) of FEFO (First Expired, First Out), waarbij ons systeem bepaalt welke batch van producten als eerste wordt verzonden.

Voor onze grote klanten bieden we ook de optie om producten snel binnen te boeken via een RFID-tunnel, als ze zijn voorzien van een RFID-tag. Daarnaast controleren we de producten grondig op eventuele schade.

Stap 4: Opslag van de goederen

Na ontvangst worden de producten zorgvuldig opgeslagen op specifieke plaatsen in het magazijn. We hebben diverse methoden voor opslag, zoals Autostore, Lowpad, pallets, planken, gekoelde ruimtes en speciale zones voor delicate producten. Ook kunnen we producten per groep bewaren, wat vooral handig is voor voedingsmiddelen.

Stap 5: Communicatie

Onze klanten hebben altijd direct toegang tot up-to-date informatie over hun voorraad en de status van hun bestellingen via de Montaportal. Ze kunnen gemakkelijk zien welke producten zijn geleverd, welke nog onderweg zijn, of er vertragingen zijn opgetreden, en waar ze hun pakketten kunnen afhalen.

Stap 6: Crossdocking

Uiteindelijk, wordt het proces voltooid met crossdocking, waar producten in grote hoeveelheden binnenkomen en meteen weer vertrekken, zonder dat ze in het magazijn worden opgeslagen.

Diverse bezorgopties voor de klanten van uw webshop

Kies uit diverse bezorgopties voor de klanten van jouw webshop

Ons uitgangspunt is om jou als webshophouder alle diverse mogelijkheden te bieden die er maar beschikbaar zijn, zodat je daarmee jouw klant zelf de regie kan geven over waar en wanneer de bestelling bezorgd wordt. Het aanbieden van verschillende oplossingen rondom bezorging van online bestellingen draagt direct bij aan het verhogen van de conversie van jouw webshop.

Bezorgopties bij Monta

Onderstaand een greep uit de meest gebruikte bezorgopties. Hierbij willen we graag benadrukken dat alles mogelijk is bij Monta. Onze all-in fulfilment formule voorziet in flexibele bezorgopties en een maximale late cut-off tijd. Staat de gewenste bezorgoptie er niet tussen? Neem dan direct vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Onze specialisten denken graag met je mee, zodat je direct aan de slag kunt met het optimaliseren van jouw e-commerce logistiek.

 • Volgende dag bezorgd
  Ook wel Next Day Delivery genoemd, en dat bij bestelling tot maar liefst 23.59 uur. Jouw klant krijgt de bestelling de volgende werkdag geleverd.
 • Dag- en tijdkeuze
  Een eigen dag en tijd kiezen is een optie die erg gewaardeerd wordt. Laat de klant kiezen in welk tijdvak en op welke dag ze hun bestelling bezorgd willen hebben.
 • Bezorging in de avond
  Ideaal, toch? Veel mensen zijn overdag aan het werk, dus dan zorgen wij ervoor dat jouw klant de bestelling ‘s avonds krijgt.
 • Bestelling ophalen op een locatie in de buurt
  Wist je dat er meer dan 2.000 afhaallocaties zijn door geheel Nederland? Onder andere bij winkels zoals de Bruna, Jumbo en Primera.
 • Zondagbezorging
  Veel klanten vinden het prettig als de bestelling op zondag wordt bezorgd. En uiteraard is dat ook mogelijk. Jouw klant staat immers centraal.
 • Maandagbezorging
  De bezorgoptie ‘Maandagbezorging’ betekent dat de klant de in het weekend bestelde producten al op maandag kan ontvangen. Hiermee speel je in op de wens van online kopers: een snellere bezorging na bestelling in het weekend.
 • Same Day Delivery
  Wil je jouw producten dezelfde dag nog bezorgd hebben? Het kan gewoon bij Monta! Ontdek de mogelijkheden van same day delivery.
Bezorgopties bij Monta

1.800+ webshops gingen je voor

Weet binnen 24u hoeveel meer omzetgroei jouw webshop kan realiseren met fulfilment.

Goederenontvangst fifo

Goederenontvangst met FEFO/FIFO werkwijze

Elke Monta-klant heeft de keuze uit twee werkwijzes: FIFO en FEFO. FIFO of “First in, first out” betekent dat de producten die het eerst worden ingeboekt en op voorraad worden gelegd, ook als eerste weer worden verwerkt door het team van de orderverwerking. Ideaal om de voorraad te roteren, bijvoorbeeld bij seizoensproducten.

FEFO of “First expired, first out” betekent dat de minst lang houdbare producten het eerst worden verzonden, zélfs als ze bijvoorbeeld tijdens de goederenontvangst later aankomen dan een andere batch. Hiermee garanderen we de kwaliteit van je producten en dit heeft rechtstreeks invloed op de klanttevredenheid. Op zoek naar een fulfilment partij die rekening houdt met een FEFO of FIFO werkwijze? Monta biedt beide mogelijkheden aan! Het is dus volledig afhankelijk van jouw wensen.

Na ieder goederenontvangst kijkt ons systeem of er nog orders van dit artikel bij je openstaan (backorders). Zijn er nog backorders waarin dit artikel voorkomt? Dan worden deze automatisch geactiveerd voor uitlevering. Wel zo fijn!

Extra bij goederenontvangst: batchnummer-registratie voor terugroepacties

Bij het inbounden van producten door het goederenontvangst team, kunnen de batchnummers ook worden geregistreerd. Dit is vooral interessant voor voeding( & supplementen) en elektronica. Zo kunnen artikelen makkelijk worden getrackt en consumenten op de hoogte worden gebracht als er een terugroepactie nodig is.

Goederenontvangst terugroep monta

Extra bij goederenontvangst: THT-registratie bij food-producten

Bij goederenontvangst kunnen we ook extra rekening houden met de registratie van de houdbaarheidsdatum (THT). Ideaal bij de fulfilment van food; denk aan etenswaren en supplementen.

Monta registreert de THT’s van deze producten bij de goederenontvangst. Dit type producten kan niet worden verzonden naar klanten als ze a) geen batch hebben of b) als de THT datum verstreken is. Etenswaren kunnen ook inbound- en outboundperiodes krijgen; m.a.w. wanneer deze producten niet meer mogen worden ontvangen of verstuurd door Monta.

Het is de verantwoordelijkheid van de klant om in de gaten te houden welke THT’s bijna verlopen. Dit is inzichtelijk in rapportages in het Montaportal. Deze rapportages kunnen ook automatisch uitgemaild worden.

Goederenontvangst tht monta
Leer ons kennen.
Monta, aangenaam.
Fulfilment bij Monta - Ons verhaal

Fulfilment op basis van vertrouwen, dagelijks opzegbaar.

 • Dagelijks opzegbaar, open contract. Wij doen zaken op basis van vertrouwen.
 • Verzending en retournering al vanaf €2,95 per order.
 • 20 jaar ervaring. Ons betrouwbaarheidspercentage scoort daarom 99,98%.
 • Met ons fulfilment verzorgen wij je logistieke proces helemaal naar jouw wensen.
 • Verkrijg real-time inzichten in de status van je orders & koop de juiste voorraad in door middel van onze slimme software.
 • Eigen accountmanager op de vestiging waar jouw producten liggen, wel zo persoonlijk!
Mike sales contact monta

Vrijblijvende offerte

 • Ontvang al binnen één dag een offerte!

Veelgestelde vragen

Wat heeft goederenontvangst met logistiek te maken?

Goederenontvangst is een essentieel onderdeel van logistiek omdat het gaat om het ontvangen, controleren en opslaan van goederen voordat ze worden gedistribueerd.

Wat houdt het opslaan van goederen in?

Het opslaan van goederen betekent dat ze veilig en georganiseerd worden bewaard in een magazijn of opslagruimte totdat ze nodig zijn voor verdere verwerking of levering.

Waar moet je op letten bij goederenontvangst?

Bij goederenontvangst moet je letten op het nauwkeurig controleren van de ontvangen goederen, het registreren van aantallen, kwaliteit en eventuele schade, en het correct opslaan ervan in het magazijn.

Wat hebben we nodig van jou als klant?

Als klant hebben we nodig dat je nauwkeurige informatie verstrekt over de te ontvangen goederen, zoals voorspellingen (ASN/PO), speciale vereisten voor opslag en eventuele specifieke instructies voor ontvangst en verwerking.