Goederenontvangst

Goederenontvangst is exact wat de naam zegt: het is de service die we bieden voor de ontvangst van de webshop producten van onze klanten.

Wat is de betekenis van goederenontvangst?

Kies je voor fulfilment bij Monta? Wij leggen binnen onze fulfilment dienstverlening de lat op het gebied van goederenontvangst ontzettend hoog. De goederen die binnenkomen worden uitermate zorgvuldig gecontroleerd, omdat we weten wat de negatieve effecten zijn van een foutieve ontvangstcontrole. Tegelijkertijd wordt er tijdens de goederenontvangst procedure bij de ontvangstcontrole-afdeling gefocust op een snelle verwerking: ons target is dat de goederen binnen twee uur gecontroleerd en ingeboekt zijn. Snelle én correcte service, dat kun je van Monta verwachten.

Wat is goederenontvangst
Fulfilment goederenontvangst monta

Nodig van jou als klant?

Voordat wij producten van webshops in onze voorraad kunnen innemen (ook wel ‘inbounden’ genoemd), moeten wij over de correcte productinformatie beschikken. Hiervoor hebben wij minimaal de SKU (stock keeping unit), omschrijving en één barcode nodig.

Daarnaast moeten onze klanten een ‘inbound forecast’ kunnen aangeven, m.a.w. aangeven op welke datum producten geleverd worden en welke aantallen we kunnen verwachten. Deze informatie kan bijvoorbeeld automatisch via een koppeling aan ons worden doorgegeven, of zichtbaar worden gemaakt op het Montaportal.

Vrijblijvende offerte binnen een dag.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Marketing

Startende webshop? Wel +/- 10 orders per dag? Klik hier!

Ivo Meerbeek - Monta

Ivo Meerbeek

Account Manager

Heb je vragen?

De goederenontvangst-procedure van Monta

Bij Monta geldt het target dat ontvangen goederen binnen twee uur gecontroleerd, op locatie gezet en ingeboekt zijn. Via monitoring wordt dit proces constant bewaakt. Door deze werkwijze zorgen wij er tijdens het goederenontvangst-proces voor dat je producten zo snel mogelijk beschikbaar zijn voor verkoop. Nadat het ontvangstproces is afgerond, wordt de originele pakbon gescand en automatisch naar je toegestuurd per mail. Van alle producten die we ontvangen, wordt een foto gemaakt. Deze foto’s zijn via het online portal te raadplegen.

Goederenontvangst procedure van monta
Goederenontvangst fifo

Goederenontvangst met FEFO/FIFO werkwijze

Elke Monta-klant heeft de keuze uit twee werkwijzes: FIFO en FEFO. FIFO of “First in, first out” betekent dat de producten die het eerst worden ingeboekt en op voorraad worden gelegd, ook als eerste weer worden verwerkt door het team van de orderverwerking. Ideaal om de voorraad te roteren, bijvoorbeeld bij seizoensproducten.

FEFO of “First expired, first out” betekent dat de minst lang houdbare producten het eerst worden verzonden, zélfs als ze bijvoorbeeld tijdens de goederenontvangst later aankomen dan een andere batch. Hiermee garanderen we de kwaliteit van je producten en dit heeft rechtstreeks invloed op de klanttevredenheid. Op zoek naar een fulfilment partij die rekening houdt met een FEFO of FIFO werkwijze? Monta biedt beide mogelijkheden aan! Het is dus volledig afhankelijk van jouw wensen.

Na ieder goederenontvangst kijkt ons systeem of er nog orders van dit artikel bij je openstaan (backorders). Zijn er nog backorders waarin dit artikel voorkomt? Dan worden deze automatisch geactiveerd voor uitlevering. Wel zo fijn!

Kies uit diverse bezorgopties voor de klanten van uw webshop

Ons uitgangspunt is om u als webshophouder alle diverse mogelijkheden te bieden die er maar beschikbaar zijn, zodat u daarmee uw klant zelf de regie kan geven over waar en wanneer de bestelling bezorgd wordt. Het aanbieden van verschillende oplossingen rondom bezorging van online bestellingen draagt direct bij aan het verhogen van de conversie van uw webshop.

Diverse bezorgopties voor de klanten van uw webshop
Bezorgopties bij Monta

Bezorgopties bij Monta

Onderstaand een greep uit de meest gebruikte bezorgopties. Hierbij willen we graag benadrukken dat alles mogelijk is bij Monta. Onze all-in fulfilment formule voorziet in flexibele bezorgopties en een maximale late cut-off tijd. Staat de gewenste bezorgoptie er niet tussen? Neem dan direct vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Onze specialisten denken graag met u mee, zodat u direct aan de slag kunt met het optimaliseren van uw e-commerce logistiek.

 • Volgende dag bezorgd
  Ook wel Next Day Delivery genoemd, en dat bij bestelling tot maar liefst 23.59 uur. Uw klant krijgt de bestelling de volgende werkdag geleverd.
 • Dag- en tijdkeuze
  Een eigen dag en tijd kiezen is een optie die erg gewaardeerd wordt. Laat de klant kiezen in welk tijdvak en op welke dag ze hun bestelling bezorgd willen hebben.
 • Bezorging in de avond
  Ideaal, toch? Veel mensen zijn overdag aan het werk, dus dan zorgen wij ervoor dat uw klant de bestelling ‘s avonds krijgt.
 • Bestelling ophalen op een locatie in de buurt
  Wist u dat er meer dan 2.000 afhaallocaties zijn door geheel Nederland? Onder andere bij winkels zoals de Bruna, Jumbo en Primera.
 • Zondagbezorging
  Veel klanten vinden het prettig als de bestelling op zondag wordt bezorgd. En uiteraard is dat ook mogelijk. Uw klant staat immers centraal.
 • Maandagbezorging
  De bezorgoptie ‘Maandagbezorging’ betekent dat de klant de in het weekend bestelde producten al op maandag kan ontvangen. Hiermee speelt u in op de wens van online kopers: een snellere bezorging na bestelling in het weekend.
 • Same Day Delivery
  Wilt u uw producten dezelfde dag nog bezorgd hebben? Het kan gewoon bij Monta! Ontdek de mogelijkheden van same day delivery.
Voordelen Monta fulfillment

1.800+ webshops gingen je voor

Weet binnen 24u hoeveel meer omzetgroei jouw webshop kan realiseren met fulfilment.

Goederenontvangst terugroep monta

Extra bij goederenontvangst: batchnummer-registratie voor terugroepacties

Bij het inbounden van producten door het goederenontvangst team, kunnen de batchnummers ook worden geregistreerd. Dit is vooral interessant voor voeding( & supplementen) en elektronica. Zo kunnen artikelen makkelijk worden getrackt en consumenten op de hoogte worden gebracht als er een terugroepactie nodig is.

Extra bij goederenontvangst: THT-registratie bij food-producten

Bij goederenontvangst kunnen we ook extra rekening houden met de registratie van de houdbaarheidsdatum (THT). Ideaal bij de fulfilment van food; denk aan etenswaren en supplementen.

Monta registreert de THT’s van deze producten bij de goederenontvangst. Dit type producten kan niet worden verzonden naar klanten als ze a) geen batch hebben of b) als de THT datum verstreken is. Etenswaren kunnen ook inbound- en outboundperiodes krijgen; m.a.w. wanneer deze producten niet meer mogen worden ontvangen of verstuurd door Monta.

Het is de verantwoordelijkheid van de klant om in de gaten te houden welke THT’s bijna verlopen. Dit is inzichtelijk in rapportages in het Montaportal. Deze rapportages kunnen ook automatisch uitgemaild worden.

Goederenontvangst tht monta
Leer ons kennen.
Monta, aangenaam.

Fulfilment op basis van vertrouwen, dagelijks opzegbaar.

 • Dagelijks opzegbaar, open contract. Wij doen zaken op basis van vertrouwen.
 • Verzending en retournering al vanaf €2,95 per order.
 • 20 jaar ervaring. Ons betrouwbaarheidspercentage scoort daarom 99,98%.
 • Met ons fulfilment verzorgen wij je logistieke proces helemaal naar jouw wensen.
 • Verkrijg real-time inzichten in de status van je orders & koop de juiste voorraad in door middel van onze slimme software.
 • Eigen accountmanager op de vestiging waar jouw producten liggen, wel zo persoonlijk!
Mike sales contact monta

Vrijblijvende offerte

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Marketing
 • Ontvang al binnen één dag een offerte!