Voor iedereen plek

Maatschappelijk
Verantwoord
Ondernemen.

Monta houdt zich al vanaf de start in 1999 bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Monta heeft een permanente samenwerking met diverse sociale werkplaatsen. Minimaal 10 procent van de medewerkers die worden aangenomen zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Monta ziet het als haar taak om als regionale werkgever ook een kans te geven aan mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Aangezien niet alle werkzaamheden geschikt zijn voor deze medewerkers heeft Monta op verschillende vestigingen aparte ruimtes en aangepaste werkplaatsen gemaakt waar de medewerkers (soms onder professionele begeleiding) kunnen werken. 

Onze medewerkers met een verstandelijke beperking worden ingezet voor specifieke inpak-werkzaamheden; zoals het opbouwen van displays, het verpakken van kaarten en het verpakken van snoep. Daarnaast wordt ook de catering op al onze vestigingen verzorgt door deze medewerkers. De praktijk heeft ons afgelopen jaren geleerd dat deze collega’s zeer zorgvuldig en nauwkeurig de werkzaamheden bij ons uitvoeren. 

Ook voor medewerkers met een lichamelijke beperking worden aanpassingen gemaakt op de werkvloer. Neem bijvoorbeeld Eric. Eric is doof vanaf zijn geboorte en logistiek medewerker bij ons op de vestiging in Enschede. Lees hier zijn verhaal.

Het doel van Monta is om ook deze medewerkers zoveel mogelijk te betrekken bij de dagelijkse bedrijfsvoering en hen zo onderdeel van het totale team te laten zijn. 

Monta werkt met een groot aantal instanties samen; hieronder lichten we de samenwerking met 2 van deze instanties uit. 

Monta mvo

Sterk @ Werk

Sterk@Werk is een kleinschalige vorm van dagbesteding voor jongeren met een beperking tussen de 16 en 30 jaar. Deze jongeren worden aan de hand genomen en begeleid gedurende de werkzaamheden die ze verrichten in één van onze werkplekken. Het doel dat ze nastreven is: ‘Ontwikkeling van hun vaardigheden en mogelijkheden in échte werkomgevingen, met als eventueel resultaat uitstroom naar een bedrijf.’

Monta is één van die werkplekken. De jongeren leren binnen Monta hoe ze moeten omgaan met structuur en verantwoordelijkheid. Ze helpen met het verpakken van de goederen, samenstellen van pakketten en het ordenen van het gedane werk als voorwerk voor de andere medewerkers van Monta. Ze kunnen zelfs doorgroeien tot bijvoorbeeld orderpicker bij Monta. Dit is inmiddels al vaak voorgekomen. Daar zijn we ontzettend trots op. 

Meer info over Sterk@Werk? Kijk op www.sterkatwerk.nl.

MVO monta

SOVAK

SOVAK is een zorgorganisatie die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt, omdat ze een grotere afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Via SOVAK werken er cliënten vanaf 18 jaar met een lichte tot matige verstandelijke beperking bij Monta. Ze zetten zich in als volwaardige werknemers; en zo zien we ze ook. Het zijn collega’s en hardwerkende medewerkers van Monta waar we trots op zijn.

Nieuwe medewerkers van SOVAK doorlopen een stage van 3 maanden om te kijken of het werk bij ze past. Ze leren om min of meer zelfstandig aan het werk te zijn. Doordat ze werkzaam zijn bij Monta bevordert dat de integratie en interactie tussen cliënten en de samenleving.

Meer info over SOVAK? Kijk op www.sovak.nl.

Mvo Monta

Lokale sponsoring

Rondom de vestigingen sponsoren we lokale activiteiten en evenementen. Dit doen we altijd in het belang van onze medewerkers: wij hechten waarde aan sponsoring waarin onze medewerkers direct of indirect een rol spelen.

160,000

m² magazijn

14

vestigingen

1,000

werknemers

1,500

webshops