Wil jij meer groen?

Dit is wat wij doen!

Monta’s visie op duurzaamheid.

Wij gaan voor blauw. Monta-blauw.

Ben jij op zoek naar een groene fulfilment partij, of wil je gewoon eens weten wat wij nu precies groen doen? Je vindt hier een kort overzicht van wat wij op dit gebied doen, of lees verder voor uitgebreide info!

Binnen Monta doen we alles nét even wat anders. Wij gaan daarom niet voor groen, maar Monta-blauw. Want zaken als zonnepanelen en elektrische auto’s? Dat is vooral fiscaal gedreven, dus natuurlijk hebben we dat. Maar er is meer. Zo kunnen we er zelfs voor zorgen dat jouw consument korting kan krijgen bij een duurzame keuze…

Monta richt zich op:

Lokaal ondernemerschap.

Ons algemene uitgangspunt is om zaken zo decentraal mogelijk te organiseren. Dit houdt in dat bij al onze vestigingen zo veel mogelijk gebruik wordt gemaakt van lokale leveranciers. Naast het feit dat dit natuurlijk heel veel onnodige reistijden en transporttijden voorkomt, geeft dit ook een binding aan de lokale middenstand in de plaatsen waar we met een vestiging van Monta zijn gevestigd. Daarnaast sponsoren we graag lokale initiatieven waarbij één of meerdere collega’s bij betrokken zijn. Deze initiatieven variëren van een sportclub tot een ouderenreis en van een fanfare tot een Oranjevereniging. Tenslotte worden alle Monta medewerkers een halve dag per jaar ingezet voor vrijwilligerswerk (onder werktijd) voor een lokaal goede doelen initiatief. Op deze manier helpen we de samenleving en creëren we bij onze collega’s een vorm van bewustzijn dat meedoen in een samenleving belangrijk is.  

Lokaal ondernemerschap en decentrale organisatie
MVO Beleid Monta

Een werkcultuur waar iedereen meetelt. 

Bij ons werken alle mensen als één grote familie samen. Verschillen in opleidingsniveau, afkomst, uiterlijk, ras, sekse of geloof of welke verschillen dan ook zijn vanaf het ontstaan van Monta altijd onbelangrijk geweest. Iedereen mag meedoen, we hebben elkaar allemaal nodig om successen te behalen. Een heftruck chauffeur en een directeur hebben een wederzijdse afhankelijkheid naar elkaar. Privileges voor bepaalde groepen of functies, zoals bijvoorbeeld aparte parkeerplaatsen, speciale kantoren, aparte kantoorfaciliteiten zijn onderwerpen die binnen Monta onbespreekbaar zijn. Verschillende medewerkers hebben diverse functies, hierdoor zijn verschillende mensen door hun functies niet gelijk, maar zeker wel gelijkwaardig. Ten minste 10 procent van de medewerkers bij Monta zijn mensen met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt. Voor Monta is dit een manier om haar MVO-beleid concreet vorm te geven. Wij vinden het onze taak om de mensen in onze samenleving die wat minder kansen hebben in de reguliere arbeidsmarkt een mooie kans te bieden op een leuke baan. Uiteraard wordt iedereen uit deze doelgroep als volwaardig en gelijkwaardige Monta medewerker behandelt. Sinds enkele jaren kennen we een woord voor de manier waarop Monta met haar mensen omgaat, namelijk: inclusiviteit. Bij Monta zat inclusiviteit al vanaf haar ontstaan in het DNA van het bedrijf, ver voordat dit woord ontstond.

Duurzame maatregelen binnen haar warehouses.

Om de CO2-uitstoot te reduceren worden de Monta warehouses voorzien van energiebesparende maatregelen. Bij nieuwbouw wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijke bouwmaterialen met een hoge duurzaamheidswaarde en daken worden steeds meer voorzien van zonnepanelen. Afgelopen jaren zijn de meeste verlichtingsarmaturen vervangen door energiezuinige ledlampen. Uiteraard scheiden we onze afvalstromen en proberen we ons afval zoveel mogelijk te hergebruiken. Weetje: In Oosterhout hebben we een warehouse welke volledig CO2 neutraal is, dit pand is zelfs CO2-positief!

Duurzame maatregelen warehouses Monta
Duurzaam orderpicken Monta

Een kleine footprint tijdens het fulfilment proces. 

Bij de keuze voor verpakkingsmaterialen en bezorging staat de footprint hoog op de agenda.

  • Picken en packen. Uiteraard zorgen we ervoor dat alle orders papierloos gepickt worden binnen onze warehouses. We maken gebruik van meerdere automatische inpakmachines. Deze toveren producten om in pakketjes op maat. Hiermee is er geen opvulmateriaal nodig en passen er meer pakketjes in een busje, waardoor deze minder vaak op en neer hoeft te rijden voor hetzelfde aantal pakketten.
  • Groene vervoerdersWe werken samen met een hoop vervoerders, dat doen we omdat een webshop zo de consument de keuze kan bieden tussen diverse vervoerders (en dus verschillende bezorgopties zoals locaties en tijdstippen). Natuurlijk werken we ook samen met groene vervoerders. Bijvoorbeeld met Budbee en Cycloon.
  • Eco-knop. We kunnen vanuit ons IT-team regelen dat deze Eco-button tijdens het bestel-proces in je webshop zichtbaar wordt. Wanneer de consument op deze knop klikt, dan kiest de consument ervoor dat het pakketje niet binnen 24 u maar binnen 48 u verzonden wordt. De consument kan zelfs kiezen voor een optie dat daar nog eens 24 uur bovenop geteld wordt, en krijgt zo steeds meer korting op de bezorgkosten. Een iets latere levering vindt de consument in dit geval niet erg en is interessant vanwege de lagere bezorgkosten. Uit onze data blijkt dat 2/3 van de consumenten voor deze optie kiest. Dit is efficiënt en duurzaam, want pakketten kunnen zo meer worden opgespaard tot een nieuwe verzending. Er hoeven minder busjes te rijden, en de busjes die rijden zijn beter gevuld. Minder wagens nemen meer pakketten mee, top toch!

Conclusie:

Duurzaamheid en MVO zijn veelal containerbegrippen waarvan we vinden dat ze vaak worden verward met fiscale optimalisaties. Dit is jammer en verwarrend, want natuurlijk is het goed om daken te voorzien van zonnepanelen en als bedrijf in te zetten op elektrisch vervoer en milieuvriendelijker opvulmaterialen te gaan gebruiken. Echter… dit soort punten hebben in onze visie vooral te maken met fiscale voordelen die als bedrijf kunnen worden behaald. Dit is op zichzelf niet verkeerd, echter heeft het niet voldoende te maken met duurzaam ondernemen. Duurzaam ondernemen is iets wat je doet en blijft doen, ondanks dat dit geld kost. Dit noemen wij intrinsiek gemotiveerde duurzaamheid. Dit is wat we bij Monta nastreven, lees er hier meer over

Op zoek naar een groene fulfilment partij? Zoek niet langer.

Naast de hierboven genoemde factoren, bieden wij je:

  • Een dagelijks opzegbaar, open contract. Wij doen zaken op basis van vertrouwen.
  • Verzending en retournering al vanaf €2,95 per order.
  • Keuze uit 15 vervoerders en meerdere groene vervoerders als Budbee en Cycloon.
  • 20 jaar ervaring. Ons betrouwbaarheidspercentage scoort daarom 99,98%.
  • Met ons fulfilment verzorgen wij je logistieke proces helemaal naar jouw wensen.
  • Verkrijg real-time inzichten in de status van je orders & koop de juiste voorraad in door middel van onze slimme software.
  • Eigen accountmanager op de vestiging waar jouw producten liggen, wel zo persoonlijk!
Mike sales contact monta

Vrijblijvende offerte

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Marketing
  • Ontvang al binnen één dag een offerte!
160,000

m² magazijn

17

vestigingen

1,000

werknemers

1,800

webshops