Orderverwerking

Door onze jaren ervaring met orderpicking voor webshops, kunnen wij de orderverwerking van jouw webshop efficiënt voor je uitvoeren. Zo kunnen we snel items inpakken en verzenden, ook als consumenten vlak voor middernacht bestellen.

Hoe werkt orderverwerking bij Monta?

Wanneer een consument een bestelling plaatst in jouw webshop dan ontstaat er een order. De webshop bestelling komt vervolgens automatisch bij ons binnen:

 • Via een webshop koppeling of via een koppeling van een marketplace of ander systeem van een klant
 • Wanneer deze handmatig aangemaakt wordt op ons Montaportal
 • Wanneer deze uit een Excel bestand geïmporteerd wordt op ons Montaportal

Door onze jaren ervaring met orderpicking voor klanten, kunnen wij de orderverwerking efficiënt voor je uitvoeren. Zo kunnen we snel items verzenden, ook als je een late cut-off tijd hanteert.

Orderverwerking fulfilment bij monta
Voordelen webshop bestellingen uitbesteden

De voordelen van orders laten verwerken door Monta

 • Monta hecht waarde aan duurzame werkwijze
 • Bij inpakken van de orders kan er nog een gift vanuit de webshop aan de bestelling worden toegevoegd, denk aan een kortingsvoucher of kaartje
 • We bieden serienummerregistratie aan
 • Door veelvuldige controles bieden we een performance garantie van 99.98%

Voor optimale communicatie met jouw webshop platform is een realtime koppeling tussen jouw webshop en ons IT-systeem essentieel. Zo vermijden we dat er op een omslachtige wijze bestanden over en weer worden gestuurd. Wij zorgen ervoor dat deze koppeling er komt, zodat wij alle orders zien verschijnen in onze orderverwerking software.

Fulfilment op basis van vertrouwen, dagelijks opzegbaar.

 • Dagelijks opzegbaar, open contract. Wij doen zaken op basis van vertrouwen.
 • Verzending en retournering al vanaf €2,95 per order.
 • 20 jaar ervaring. Ons betrouwbaarheidspercentage scoort daarom 99,98%.
 • Met ons fulfilment verzorgen wij je logistieke proces helemaal naar jouw wensen.
 • Verkrijg real-time inzichten in de status van je orders & koop de juiste voorraad in door middel van onze slimme software.
 • Eigen accountmanager op de vestiging waar jouw producten liggen, wel zo persoonlijk!
Mike sales contact monta

Vrijblijvende offerte

 • Ontvang al binnen één dag een offerte!

Onze focus op duurzaamheid bij orderverwerking

Monta werkt uiteraard gedurende het complete orderpicking proces zonder orderpicklijsten. Over het algemeen is het zo dat een order via een barcodescanner wordt gepickt en deze vervolgens via een put-to-light-systeem aan een specifiek ‘winkelmandje’ wordt toegewezen. Om precies te zijn werken we met de volgende pick methoden:

 • Single order picken;
 • Batch picken middels een kar met x aantal kratten;
 • Bulk picken en vervolgens uitsorteren via e-checkwall;
 • Goods-to-man pick-methode en vervolgens uitsorteren via e-checkwall.

Daarnaast proberen we zo goed mogelijk op maat te verpakken, zodat er weinig of zelfs geen opvulmateriaal nodig is (we werken ook met verpakkingsmachines welke op zeer nauwkeurig op maat verpakken). Zo hoeven de bezorgers minder vaak te rijden voor hetzelfde aantal pakketten! Dus; kies je voor Monta, dan kies je voor fulfilment met een focus op duurzame bedrijfsvoering. Daarnaast hechten we ook veel waarde aan MVO.

Duurzaamheid orderverwerking monta
Producten eindcontrole proces monta

Geoptimaliseerd proces voor verbeterde klanttevredenheid

Bij Monta is er de mogelijkheid om extra artikelen toe te voegen bij het verpakken van de producten. Hiermee kun je als webshop gerichte reclame sturen. Dit kan een extra product zijn of een kortingsvoucher voor een volgende bestelling. Omdat deze producten nadien worden toegevoegd, worden er geen fouten gemaakt als er met de orderpick kar wordt rondgereden – we hebben niet voor niets een performance garantie van 99,98%.

Iedere zending wordt na het orderpicken nogmaals gecontroleerd bij ons e-check controlestation voordat de goederen worden ingepakt. Hier worden nogmaals alle barcodes zorgvuldig gecheckt, zodat jij op ons kunt vertrouwen! Bovendien is het mogelijk om het serienummer te registreren. Voor elektronica registreren we altijd een serienummer. Dit is bij ieder apparaat uniek. We zorgen ervoor dat we het serienummer bij de outbound wordt geregistreerd, dus wanneer de bestelling wordt ingepakt voor verzending. Zo weten we precies waar dat specifieke apparaat naartoe is verzonden.

Portal voor toegang tot de informatie over je orderverwerking

We beschikken over een webshop data dashboard (het Monta-portal), waarin je realtime onze dienstverlening kan volgen. We tonen hier onder andere gegevens van jouw goederenontvangst, voorraad, verwerkte orders, verzonden orders en je retouren.

Voor verzending van jouw producten hebben we met diverse vervoerders standaard koppelingen operationeel, waardoor voormeldingen, verzendlabels, track & trace-informatie probleemloos gerealiseerd kunnen worden. Bekijk alle vervoerders van webshop bestellingen.

Orderverwerking toegang tot je portal

Veelgestelde vragen

Wat is de gemiddelde doorlooptijd voor het verwerken en verzenden van orders?

De gemiddelde doorlooptijd voor het verwerken en verzenden van orders bij Monta varieert, afhankelijk van de gekozen verzendoptie. Voor klanten die hun bestelling snel willen ontvangen, bieden we Next Day Delivery, waarbij bestellingen voor middernacht de volgende dag worden bezorgd.

Voor nog snellere leveringen is er Same Day Delivery beschikbaar voor bestellingen geplaatst voor 12:00 uur, die nog dezelfde dag worden bezorgd. Voor meer flexibiliteit kunnen klanten ook kiezen voor een eigen dag- en tijdvak voor levering, en voorkeur voor vervoerder!