Fashion fulfilment

Fulfilment voor Cosmetica & Verzorgingsproducten 

Monta biedt onder andere fulfilment aan webshops die cosmetica en/of verzorgingsproducten verkopen. Omdat we een cut-off tijd kunnen bieden van 23:45 uur binnen de Benelux, betekent dit dat jouw klanten tot ‘s avonds laat hun favoriete serum, poeder of ander cosmeticaproduct kunnen bestellen en het dan de volgende dag al in huis kunnen hebben. Sommige producten binnen cosmetica en verzorging zijn erg prijzig - denk aan parfums of producten van luxe merken. Bij Monta kunnen dit type producten worden opgeslagen met de hoogste graad van beveiliging, in afgesloten ruimtes met een strikt toegangscode-systeem.


Je eigen contactpersoon

Voor 23:45 besteld, morgen in huis*

Wereldwijd verzenden

Voordelen van Monta’s fulfilment

Ben je een aanbieder van cosmetica of verzorgingsproducten en denk je eraan om je fulfilment uit te besteden aan een partner met ervaring? Dit zijn allereerst een paar algemene voordelen van Monta: 

Dit biedt Monta

Monta is marktleider op het gebied van fulfilment. Dit kan Monta voor jouw webshop betekenen: 

Specifieke factoren welke aan bod komen voor fulfilment van cosmetica en verzorgingsproducten benoemen we nu.

Voordelen fulfilment monta
Batchnummer registratie monta

Werkwijze batchnummers/lotnummers 

Bij het inbounden (in ontvangst nemen) van de producten, kunnen we het batchnummer/lotnummer registreren. Indien er om de één of andere reden een product moet worden teruggeroepen, dan kunnen we de artikelen tracken en de consument op de hoogte brengen.

High care fulfilment

Uiteraard zijn al onze vestigingen goed beveiligd: wij hanteren een visitatieregeling en een toegangscontrolesysteem. Ook als jouw producten onder extra beveiligde omstandigheden moeten worden opgeslagen, dan kunnen we dit voor jou regelen. Denk aan Borg 4-beveiliging; de hoogste graad van beveiliging, waarbij jouw producten worden opgeslagen in volledig afgesloten ruimtes in onze warehouses. Neem contact met ons op voor meer informatie.

160,000

m² magazijn

17

vestigingen

1,000

werknemers

1,800

webshops

Universele Check-out

Bij Monta bieden we de module ‘Universele Check-out aan. Dit houdt in dat je als webshopeigenaar een selectie kunt maken van vervoerders waarmee je wilt verzenden. Vervolgens geef je aan jouw klanten de optie om hieruit hun favoriete vervoerder te selecteren en uit verschillende verzendmethodes (met verschillende ophaallocaties, tijdvakleveringen en/of verzendkosten) te kiezen. Klanten vinden het een fijn voordeel als ze hier zelf keuzes in kunnen maken, het levert een hogere conversie op! 

Smart Stock Module 

Een andere fijne functie is onze Smart Stock Module. Deze geeft je inzichten in je producten, met name in de ‘slow-movers’ en ‘death-movers’; m.a.w. de producten die amper tot niet besteld worden. Met deze gegevens kun jij actie ondernemen waardoor je voorraad gemiddeld met 30% kan worden gereduceer. Dat bespaart een hoop kosten! Dit extra budget kan jij weer op andere plaatsen inzetten.  

Universele check-out monta
RMA module monta

RMA 

Bij Monta kun je je volledige retourenverwerking uitbesteden, maar je kunt ook gebruik maken van onze RMA. Met die Return Management Authorization module kun je makkelijk het hele retourbeleid van je consumenten bepalen en afhandelen. Denk aan het bepalen welke kosten een consument al dan niet moet betalen voor het retourneren van items en het kiezen van redenen voor retour. Ook kun je de online omgeving aanpassen zodat die in lijn loopt met jouw huisstijl. De consument kan via de RMA de retour aanmelden, een verzendlabel downloaden en een vervoerder kiezen uit de vooraf ingestelde opties.  

Pink Gellac over Monta 

Sander Groenendijk, CFOO Pink Gellac: “Monta is sinds 2013 onze fulfilment partner waar we samen onze groei mee realiseren. Voor onze producten hebben ze zelfs een orderpick-systeem op maat gemaakt om de orderverwerking heel snel te kunnen doen. Bij ons kunnen de Nederlandse consumenten tot 23:45 uur online bestellen, ze ontvangen het dan een dag later, dat kan door die efficiënte manier van orderpicken. Een grote markt is voor ons Duitsland. Echter maakt het voor de Duitse consument een groot verschil wanneer je een Duitse webshop hebt en je producten kunt verzenden (en retouren kunt aannemen) binnen de landsgrenzen. Dat voelt voor de Duitse consument nu eenmaal heel betrouwbaar. Daarnaast zijn de levertijden korter wanneer je werkt met lokale voorraad, dus mooi dat Monta daar een warehouse heeft! De flexibiliteit die Monta ons biedt is voor ons enorm belangrijk. Heel pragmatisch, korte lijnen, denken in oplossingen, samen end-to-end processen professionaliseren in duidelijke afspraken en lean meeting-structuren. Een hele fijne samenwerking!" 

Cosmetica fulfilment Pink Gellac

Fulfilment op basis van vertrouwen, dagelijks opzegbaar.

  • Dagelijks opzegbaar, open contract. Wij doen zaken op basis van vertrouwen.
  • Verzending en retournering al vanaf €2,95 per order.
  • 20 jaar ervaring. Ons betrouwbaarheidspercentage scoort daarom 99,98%.
  • Met ons fulfilment verzorgen wij je logistieke proces helemaal naar jouw wensen.
  • Verkrijg real-time inzichten in de status van je orders & koop de juiste voorraad in door middel van onze slimme software.
  • Eigen accountmanager op de vestiging waar jouw producten liggen, wel zo persoonlijk!
Mike sales contact monta

Vrijblijvende offerte

  • Ontvang al binnen één dag een offerte!