Internationale Marketing

Ontdek strategieën voor internationale marketing en online promotie in cross-border e-commerce. Bereik jouw doelgroep, pas je boodschap aan en benut diverse marketingtechnieken. Werk samen met een lokale partner voor succes in internationale markten.

Identificeer jouw doelgroep

Om succesvol te zijn in cross-border e-commerce moet je ervoor zorgen dat jouw producten en diensten bekend zijn bij internationale klanten. Internationale marketing en promotie zijn daarom essentiële onderdelen van een succesvolle cross-border e-commerce strategie.

 • Voer grondig marktonderzoek uit om jouw potentiële internationale klanten te identificeren.
 • Begrijp hun behoeften, voorkeuren en koopgedrag op internationaal niveau.
 • Maak gebruik van demografische gegevens, marktanalyse en consumenteninzichten voor jouw internationale online marketing.
Identificeer jouw doelgroep
Amazon koppeling monta

Meer Succes in Duitsland?

Onze Duitse native marketingspecialisten realiseren voor jou het maximale resultaat. Samen gaan we op zoek naar de volgende groeikansen in Duitsland. De Duitse markt biedt ontzettend veel groeikansen. Wij helpen jou om al deze kansen optimaal te benutten en de Duitse markt te veroveren. Al bijna 15 jaar weten we vanuit de hele DACH-regio de beste marketingspecialisten te verzamelen op één plek.

Wij weten waar de kansen liggen


Amazon marketing

Online marketing

Branding in Duitsland

Adverteren op kanalen voor internationale online marketing

Adverteer dus op de juiste kanalen voor jouw internationale online marketing:

Identificeer eerst de kanalen waar jouw doelgroep zich online bevindt en adverteer vervolgens op die kanalen. Dit kunnen bijvoorbeeld specifieke social media kanalen, zoekmachines of lokale online marktplaatsen zijn.

 • Sociale media: Onderzoek welke platforms populair zijn in de betreffende landen en richt jouw internationale online marketingactiviteiten daarop. Creëer boeiende content die aanspreekt en betrokkenheid genereert bij jouw internationale doelgroep.
 • Zoekmachines: Optimaliseer jouw website voor lokale en internationale zoekopdrachten door relevante trefwoorden in jouw content op te nemen. Overweeg ook het gebruik van betaalde advertenties op zoekmachines om jouw internationale online zichtbaarheid te vergroten.
 • Lokale online marktplaatsen: Onderzoek welke online marktplaatsen populair zijn in de landen waarop je je wilt richten. Overweeg om jouw producten op deze platforms aan te bieden om de lokale markt te bereiken en jouw internationale verkoopkansen te vergroten.

Door de juiste kanalen te identificeren en gericht te adverteren, vergroot je de kans dat je jouw internationale klanten bereikt en de bekendheid van jouw merk in de internationale markt vergroot.

Ontwikkel een effectieve marketing strategie voor jouw entreestrategie

Naast het adverteren op de juiste kanalen, is het belangrijk om een sterke marketing strategie te ontwikkelen voor jouw entreestrategie in de internationale markt.

 • Analyseer de concurrentie en identificeer jouw unieke verkooppropositie (Unique Selling Proposition, USP) om je te onderscheiden van andere internationale spelers.
 • Bepaal jouw positionering en communicatieboodschap om potentiële klanten aan te trekken en jouw merkidentiteit te versterken in de internationale markt.
Effectieve marketing strategie voor jouw entree strategie
effectieve online marketing strategieën voor internationale groei

Implementeer effectieve online marketing strategieën voor internationale groei

Om jouw internationale online groei te stimuleren, is het belangrijk om verschillende online marketing strategieën toe te passen.

 • Maak gebruik van internationale SEO-technieken: Optimaliseer jouw website en content voor internationale zoekmachines om jouw online vindbaarheid te vergroten in verschillende landen.
 • Voer gerichte internationale contentmarketing uit: Creëer waardevolle en relevante content in meerdere talen om jouw internationale doelgroep aan te spreken en te binden.
 • Pas influencer marketing toe op internationaal niveau: Werk samen met invloedrijke personen of bloggers uit verschillende landen om jouw merk en producten te promoten aan een breder internationaal publiek.

Door het implementeren van diverse online marketing strategieën kun je jouw internationale bereik vergroten en de groei van jouw cross-border e-commerce versterken.

Het is belangrijk om een consistente en gerichte internationale marketingstrategie te ontwikkelen die is afgestemd op jouw doelgroep in verschillende landen. Blijf ook de resultaten van jouw marketing- en promotie-inspanningen monitoren en pas waar nodig jouw strategieën aan om het succes van jouw internationale online marketing en cross-border e-commerce te maximaliseren.

Amazon koppeling monta

Esign, de sweet spot tussen
design-denken
en digitaal-doen.

De Esign signatuur, da’s de combinatie van technologische know-how en onuitputtelijke creativiteit. Sinds de vroege digitale middeleeuwen - 2002 om precies te zijn - vertalen we het verhaal van onze klanten naar websites, webshops, webapplicaties en andere digitale belevenissen. We zijn graag betrokken van concept tot eindfase, en gaan pas naar huis als de puntjes op de i staan.

Neem contact op
Meer Informatie

Shopify & Shopify Plus

Performance marketing

Marktplaatsen

Benut diverse marketingtechnieken voor internationaal succes

Naast de eerder genoemde strategieën zijn er nog andere marketingtechnieken die je kunt toepassen om internationaal succes te behalen.

 • E-mailmarketing: Maak gebruik van gepersonaliseerde e-mailcampagnes om contact te onderhouden met jouw internationale klanten en hen op de hoogte te houden van nieuwe producten, aanbiedingen en updates.
 • Affiliate marketing: Werk samen met internationale partners en affiliates om jouw bereik te vergroten en nieuwe markten aan te boren. Dit kan resulteren in meer traffic naar jouw webshop en potentiële verkoopkansen.
 • Influencer marketing: Maak gebruik van lokale influencers en bloggers om jouw merk te promoten bij de doelgroep in specifieke regio's. Zij hebben vaak een sterke invloed op hun volgers en kunnen helpen om jouw merknaam bekend te maken in nieuwe markten.

Het toepassen van diverse marketingtechnieken stelt je in staat om meerdere kanalen te benutten en jouw internationale zichtbaarheid en klantenbestand verder te vergroten.

internationale marketingtechnieken
Lokale kennis over online marketing

Het belang van een partner met lokale kennis

Gedurende de hele marketing- en promotie-inspanningen is het van groot belang om een partner met lokale kennis te hebben. Een lokale partner begrijpt de cultuur, gewoonten en taal van de doelmarkt en kan waardevolle inzichten bieden die essentieel zijn voor een effectieve internationale marketingstrategie.

Een partner met lokale kennis kan helpen bij het identificeren van de juiste kanalen, het aanpassen van de boodschap aan de lokale markt en het begrijpen van de specifieke behoeften en voorkeuren van de internationale doelgroep. Zij kunnen ook assisteren bij het navigeren door lokale regelgeving en zakelijke gebruiken.

Door samen te werken met een partner met lokale kennis vergroot je de kans op succes in de internationale markt en minimaliseer je potentiële barrières die kunnen optreden bij het betreden van nieuwe markten.

Het hebben van een partner met lokale kennis is een waardevolle troef die jouw internationale marketing- en promotie-inspanningen versterkt en jouw cross-border e-commerce naar nieuwe hoogten kan tillen.

Amazon koppeling monta

Cross Borders, Go Monta!

Kies voor Monta als jouw cross-border e-commerce logistieke partner en profiteer van onze uitgebreide kennis van internationale markten en ons toegewijde netwerk van betrouwbare lokale partners. Neem nu contact met ons op om met jouw webshop soepel en succesvol de grens over te gaan. Bereik nieuwe markten met onze efficiënte en kosteneffectieve logistieke oplossingen.

Neem contact op
Vraag offerte aan

Je eigen contactpersoon

Cross-Border e-commerce specialist

Wereldwijd verzenden