Fashion fulfilment

Food fulfilment

Voor voedingsmiddelen webshops is fulfilment een uitstekende optie om het logistieke proces eenvoudiger en efficiënter te maken. Door dit proces uit handen te geven en over te laten aan onze professionals, heb jij meer tijd over om je te focussen op de groei van jouw webshop! Van voeding tot supplementen: je klanten profiteren van een snelle levering. Door onze cut-off tijd van 23:45 uur binnen de Benelux kunnen jouw klanten ook ‘s avonds laat nog hun benodigde voedingsmiddelen bestellen om het de volgende dag al in huis te hebben.


Je eigen contactpersoon

Voor 23:45 besteld, morgen in huis*

Wereldwijd verzenden

Voordelen van Monta’s fulfilment

Verkoop jij voedingsmiddelen en overweeg je om je fulfilment uit te besteden aan een expert? Dit zijn allereerst een paar algemene voordelen van Monta: 

Dit biedt Monta

Monta is marktleider op het gebied van fulfilment. Dit kan Monta voor jouw webshop betekenen:

  • Automatische webshop koppeling en eventuele marketplace koppelingen die onze IT experts voor jou regelen; 
  • Realtime inzicht in de status van orders en voorraad via de Montaportal; 
  • We nemen je logistiek compleet uit handen met een orderpickperformance van 99.98%;

Specifieke factoren welke aan bod komen voor fulfilment voor food benoemen we nu.

Food fulfilment monta
THT-registratie fulfilment monta

THT-registratie bij food-producten 

Bij goederenontvangst kunnen wij ook rekening houden met de houdbaarheidsdatum (THT). Bij Monta registreren wij de THT van elk product bij ontvangst, zodat de producten niet meer naar consumenten gestuurd kunnen worden als deze verstreken is. Als klant van Monta heb je altijd inzicht in welke THT’s bijna verlopen zijn in het Montaportal. 

160,000

m² magazijn

17

vestigingen

1,000

werknemers

1,800

webshops

Gereguleerde luchtvochtigheid en temperatuur 

Voor webshops die voedingsmiddelen verkopen, is het van groot belang dat hun producten worden opgeslagen onder bepaalde omstandigheden. Bij Monta kunnen wij de luchtvochtigheid en/of temperatuur van jouw opslaglocatie reguleren, afhankelijk van het type product dat jij verkoopt.

Batchnummer registratie

Bij het in ontvangst nemen van je voedingsmiddelen, kunnen we het batchnummer van je producten registreren. Dit komt goed van pas wanneer er een terugroeping nodig is van bepaalde producten. Bij cosmetica en voedingswaren kan dit nog wel eens voorkomen.

XL producten fulfilment
Smart stock module monta

Smart Stock Module 

Elke webshop heeft producten die in grote getalen verkopen, maar ook producten die minder populair zijn. Dit is erg vervelend, want voorraad dat niet verkoopt neemt veel ruimte in beslag en kost geld. Met onze Smart Stock Module heb je altijd goed inzicht in je ‘slow-movers’ en ‘death-movers’, waardoor je efficiënter kunt inkopen of juist specifieke kortingen in kunt zetten om de oude voorraad nog te verkopen voor de THT verlopen is. Hoe sneller deze producten verkocht zijn, hoe meer ruimte jij overhoudt voor je meest verkochte voedingsmiddelen. En dat is wat je wilt!

Werkwijze met FEFO/FIFO 

Als je kiest voor fulfilment bij Monta, kun je kiezen uit twee werkwijzen. FEFO (first expired, first out) is aan te raden bij producten met een houdbaarheidsdatum, zoals veel voedingsmiddelen. De producten die het minst lang houdbaar zijn, worden als eerste verwerkt in orders. Hiermee garanderen we de kwaliteit van je producten, houd jij je klant tevreden én hoef je zo min mogelijk voorraad weg te gooien.  

Kies je voor FIFO (first in, first out), dan worden de producten die als eerste worden ingeboekt ook als eerste verstuurd door ons team van orderverwerkers. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld werkt met seizoensproducten. 
 

FEFO FIFO werking monta
Food fulfilment yummygums

Yummygums over Monta 

Het digital-first bedrijf Yummygums is op het juiste moment op de groeiende trend van ‘self-care’ ingesprongen . De vitamine gums van Yummygums sloegen enorm goed aan op de markt: niet alleen in Nederland, ook in Duitsland was er veel vraag naar extra vitamines met een fijne smaakbeleving. Om de grote hoeveelheid bestellingen op te kunnen vangen, werden zij partner van Monta. “Dagelijks komen we nieuwe en complexe vraagstukken tegen, waarbij Monta voor ons dient als een sparringpartner om op de meest efficiënte en effectieve manier te werk te gaan. Niet alleen voor het servicen van onze D2C-klanten, maar ook voor nationale en internationale B2B-klanten”, aldus Michel van Yummygums. Door de samenwerking met Monta hoeft Yummygums zich niet meer te richten op de logistieke processen, waardoor ze nog gemakkelijker nationaal en internationaal kunnen groeien!  

Fulfilment op basis van vertrouwen, dagelijks opzegbaar.

  • Dagelijks opzegbaar, open contract. Wij doen zaken op basis van vertrouwen.
  • Verzending en retournering al vanaf €2,95 per order.
  • 20 jaar ervaring. Ons betrouwbaarheidspercentage scoort daarom 99,98%.
  • Met ons fulfilment verzorgen wij je logistieke proces helemaal naar jouw wensen.
  • Verkrijg real-time inzichten in de status van je orders & koop de juiste voorraad in door middel van onze slimme software.
  • Eigen accountmanager op de vestiging waar jouw producten liggen, wel zo persoonlijk!
Mike sales contact monta

Vrijblijvende offerte

  • Ontvang al binnen één dag een offerte!