Nederlandse topdesigners ontwerpen Alzheimer SOCKS in strijd tegen de ziekte van Alzheimer

Nederlandse topdesigners ontwerpen Alzheimer SOCKS in strijd tegen de ziekte van Alzheimer

Verwarring. Dat is waarmee alzheimerpatiënten dagelijks te kampen hebben. De Nederlandse top- ontwerpers wijlen Frans Molenaar, die zelf aan de ziekte van Alzheimer leed, en Mart Visser hebben twee verschillende sokken ontworpen die deze verwarring symboliseren. De winst van de verkoop van de sokken wordt gedoneerd aan Alzheimer Nederland en komt ten goede aan onderzoek naar de ziekte van Alzheimer aan het VUmc Alzheimercentrum.

1 op de 5

Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag. Rond deze dag wordt in de hele wereld aandacht gevraagd voor de ziekte van Alzheimer, het belang naar onderzoek voor medicijnen én de impact van deze ziekte op patiënten en hun naasten. Want nog altijd zijn er geen geneesmiddelen voor deze ziekte. 1 op de 5 Nederlanders krijgt echter te maken met alzheimer of een andere vorm van dementie. De ziekte van Alzheimer is niet een ziekte waar mensen pas in hun allerlaatste levensjaren mee te maken krijgen. Veel mensen zijn zich dan ook niet bewust van het feit dat de ziekte ook onder jonge mensen voorkomt.

Alzheimer SOCKS

Met het introduceren van de Alzheimer SOCKS op Wereld Alzheimer Dag willen de initiatiefnemers van Alzheimer SOCKS het onderwerp voor iedereen bespreekbaar maken.
De blauwe sok is ontworpen door Mart Visser. De andere sok werd ontworpen door (de erven van) Frans Molenaar, Visser’s leermeester en goede vriend. Frans Molenaar leed zelf ook aan de ziekte van Alzheimer. Het iconische zwart-wit waar Frans tot en met zijn 99ste collectie mee werkte, komt terug in zijn sok.

Monta en Alzheimer SOCKS

De Alzheimer SOCKS zijn te koop bij filialen van Albert Heijn, V&D en C&A en online via deBijenkorf.nl of www.alzheimersocks.nl. De Alzheimer Socks kosten €6,99 euro per paar of €9,99 euro voor twee paar. Voor meer informatie over de sokken, het initiatief en verkooppunten kunt u kijken op www.alzheimersocks.nl.

Wanneer de sokken besteld worden via de website, zorgen wij voor de logistieke afhandeling. Monta draagt graag een steentje bij om alzheimer bespreekbaar te maken.