Fulfilmentbedrijf Monta opent na uitbreiding in Duitsland nu ook warehouse in België.

Monta opent vesteging in België

Fulfilmentbedrijf Monta breidt verder uit. Na het openen van de laatste vestiging in Duitsland (Krefeld) is het nu tijd voor de opening van een 17e vestiging in België te Bornem. Hiermee wil Monta online ondernemers binnen de Benelux (en dus de Belgische en Franse online consument) beter van dienst kunnen zijn. 

Edwin van der Ham, directeur Monta, vertelt: “We hebben vorig jaar in Duitsland een warehouse geopend omdat Duitsland voor sommige klanten een steeds interessantere afzetmarkt bleek te worden en we daarnaast veel aanvragen kregen van Duitse webshops voor het verzorgen van hun e-commerce fulfilment. Ditzelfde zien we nu gebeuren in België. Door het openen van een warehouse in België kunnen we ook deze orders en retouren sneller en eenvoudiger verwerken en zijn we sneller over de Franse grens. De strategische ligging van het nieuwe warehouse binnen België maakt ook dat er latere cut-off tijden kunnen worden aangeboden aan de klanten.

Naast bestaande klanten van Monta zullen ook nieuwe klanten als Maniko Nails en Sepi Agari worden bediend. Sepideh Asghari, directrice van Sepi Agari: “Ik wil België veroveren met mijn duurzame, hoogwaardige kwaliteit tassenlabel. Fijn om het fulfilment uit te kunnen besteden aan een partij waarbij persoonlijke service belangrijk gevonden wordt; het voelt vertrouwd dat ik een eigen contactpersoon heb en af en toe nog eens kan langskomen. Daarnaast is het van mij voor belang dat deze partij ook bezig is met duurzaam ondernemen. Bovendien hebben we allebei zeer ambitieuze doelstellingen op internationaal vlak. Dat brengt goede energie in de samenwerking!”

De meest recente vestiging van Monta was die in Duitsland, inmiddels met het warehouse in België erbij staat de teller nu op 17 warehouses. “En dit is nog maar het begin van onze internationale expansie. We rollen onze Cross-Border strategie steeds verder uit. Door de decentrale organisatie van Monta kunnen we snel groeien. De volgende vier Europese landen staan ook de komende tijd op de planning. Het is slechts een kwestie van tijd, Europa gaat nog veel meer van Monta zien,” aldus Van der Ham.