Markt: Goedkoop verzenden vanuit Duitsland!

Verzenden vanuit Duitsland met Monta

Nederlandse webshops worden meer en meer gevonden door consumenten over de grens. Krijg jij steeds meer online bestellingen binnen vanuit Duitsland? Lees dan even verder!

Dat Monta wereldwijd kan verzenden wist je vast al wel. Dat Monta naast Nederland ook gevestigd is in Duitsland is je wellicht ook al opgevallen. Maar wist je dat het een hoop voordelen biedt om gebruik te maken van een voorraad in Duitsland wanneer je online bestellingen ook vanuit Duitsland binnenkomen?

Naast kortere doorlooptijden (het product is nou eenmaal al dichterbij de consument) en dus een kleinere ecologische footprint zijn er nog andere voordelen van het hebben van een lokale voorraad in Monta's warehouse in Duitsland: 

Voordeliger verzenden

Door onze afspraken met lokale vervoerders kunnen we je goedkopere tarieven bieden wanneer je ervoor kiest om te gaan verzenden vanuit Duitsland. Vul onderstaand contactformulier in om snel te weten te komen wat het voordeel voor jouw webshop zal zijn.

Stoov logo

"We hebben hoge ambities en Monta helpt ons deze te realiseren. De logistieke samenwerking verloopt naar grote tevredenheid, zowel in Nederland als in Duitsland."

Teun van Leijsen - Oprichter van Stoov®

Pieken uitbalanceren

Monta adviseert in je voorraadbeheer door middel van voorspellende voorraadrapportages in de software. Toch kan het bijvoorbeeld voorkomen dat een landelijke actie super-succesvol is waardoor een product uitverkocht raakt. In dat geval zouden we ervoor kunnen kiezen om de voorraad te replenishen, maar bij Monta pakken we dat net wat anders aan. Stel je voor dat product x in Duitsland is uitverkocht, maar in Nederland nog op voorraad ligt. In dat geval kan onze software de order omleiden van Duitsland naar Nederland. De bestelling wordt dan in Nederland gepickt en verzonden naar de consument in Duitsland en vice versa. We kunnen zo de consument nog sneller beleveren en jij loopt geen omzet mis!

Kaart NL DE

Lokaal retourneren

Het is veel fijner voor een Duitse consument om een retour naar een adres in eigen land te sturen. Het komt betrouwbaar over (zeer belangrijk voor de Duitse consument) en product is sneller terug in het magazijn en kan dus ook sneller terug in roulatie worden genomen. Dit is fijn voor de consument, want die persoon ontvangt sneller zijn/haar geld terug. Uiteraard is zo'n snellere omloop ook voordelig voor je webshop. Lokale aanwezigheid van je producten is welhaast essentieel om snel te kunnen schakelen, al helemaal wanneer je te maken hebt met hoge retourpercentages. Dit is bijvoorbeeld bij vrouwenfashion het geval.  

Meer weten? Neem contact op via info@monta.nl of via onderstaand contactformulier. 

Vrijblijvende offerte Fulfilment Duitsland

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Marketing
  • Ontvang al binnen één dag een offerte!