Richard Ducoffre – Maak kennis met Monta medewerkers

Vandaag maken we kennis met Richard Ducoffre. Richard is commercieel manager e-fulfilment bij Monta B.V.

Wat houdt je werk in?

Mijn werk is heel veelzijdig. Zowel het maken van nieuwe contacten als het onderhouden van de bestaande relaties. Juist ook het onderhouden van een goede relatie met de bestaande klanten heeft voor mij de hoogste prioriteit. Een klant moet tevreden zijn, dat is de filosofie van het bedrijf en dat is ook mijn persoonlijke drive. Ik ben regelmatig onderweg, maar het liefst nodig ik klanten uit bij ons op kantoor. Ik laat dan graag het warehouse zien en geef een demo van de online portal. Het uitbesteden van fulfilment is een zaak van vertrouwen. Het is fijn om de bedrijfsprocessen te laten zien aan de klant, zodat onze klanten een beeld hebben van ons werk.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het bezig zijn met zoveel verschillende initiatieven, producten en processen. Werken met jonge, gepassioneerde mensen, verschillende webshops, allerlei ideeën en het constant zoeken naar innovatie bij Monta. Samen met mijn klant zoeken naar een oplossing voor bepaalde logistieke vraagstukken, het begeleiden van een project en groei realiseren voor de klant, wij groeien dan automatisch mee. In één woord: de afwisseling van mijn vak maakt het boeiend!

Ik kom op alle locaties van Monta en ontmoet daar veel verschillende mensen. Dat vind ik ook een gaaf onderdeel van mijn vak. Ik ben een spin in het web, volg het volledige proces voor de klant om het tot een succes te maken. Vanaf de IT tot in het magazijn. Een uitdaging!

Wat motiveert jou om elke dag enthousiast aan het werk te gaan?

We bewegen ons in een groeimarkt, de locaties groeien, het bedrijf groeit. Het bedrijfsproces is een dynamisch geheel met een enorme snelheid. Dat geeft een drive om hard te werken. Je krijgt vrijheid en vertrouwen bij Monta om je eigen pad te bewandelen. Je eigen verantwoording te nemen. Het is echt een geweldig bedrijf, gas erop en perfect werk afleveren, dat geeft mij ook de drive om hard te gaan.

Je werkt bij een groot bedrijf, waar merk je dat aan?

We hebben in totaal meer dan 100 medewerkers, maar daar merk je niet veel van, doordat de medewerkers werkzaam zijn op verschillende locaties. We bedienen het MKB, maar zijn zelf ook gewoon een MKB bedrijf. Onze medewerkers werken heel zelfstandig. Ieder pakt zijn taken en verantwoordelijkheden op en dat creëert een goede werksfeer. Ik ben in de bevoorrechte positie om al die locaties af te gaan, dat is geweldig. Persoonlijk contact is de filosofie van Monta. Ook onze klanten ervaren dat.

Wat is jouw echte Montapassie?

Ik merk dat de cultuur van ons bedrijf een uitstraling heeft die ook doorwerkt naar onze klanten. Het leukste vind ik om aan tafel te zitten met nieuwe partijen en te beloven dat we alles voor ze zullen doen. Dat doen wij ook! Daarom ben ik ervan overtuigd dat een klant nooit meer weggaat. Wij hebben geen ingewikkelde, langdurige contracten nodig, de praktijk van iedere dag bewijst dat het werkt!