PERSBERICHT: Montapacking opent tiende distributiecentrum in Lelystad

Montapacking opent tiende distributiecentrum in Lelystad

E-fulfilmentspecialist Montapacking betrekt binnenkort een nieuw distributiecentrum in Lelystad. Daarmee komt het aantal dc’s dat het snelgroeiende bedrijf in gebruik heeft uit op tien.

Het e-fulfilmentbedrijf van Edwin van der Ham verzorgt inmiddels volgens eigen zeggen de logistiek voor meer dan 600 webshops in Nederland. Om de groeiambities te kunnen managen  worden door Montapacking telkens nieuwe magazijnen geopend. Binnenkort wordt in Lelystad het tiende distributiecentrum geopend. In de hoofdstad van Flevoland heeft Montapacking nieuw onderdak gevonden in het voormalige e-commerce distributiecentrum van vtwonen.nl. Een relatief nieuw pand van 10.000 vierkante meter dat maar twee jaar is gebruikt door het online warenhuis dat eind vorig jaar al zijn e-commerce activiteiten, waaronder de logistiek, heeft ondergebracht in het nieuwe distributiecentrum van Fonq in Utrecht.

‘Veel klanten in nabijheid Lelystad’

Edwin Van der Ham zegt over het nieuwe distributiecentrum in de logistieke hotspot nummer 4 van Nederland: “Een vestiging in de buurt van de hoofdkantoren van webshops is altijd prettig. Lelystad ligt onder de rook van Amsterdam, waar veel van onze klanten gevestigd zijn.”

Koploper in kunstmatige intelligentie

Volgens Van der Ham vestigt zijn bedrijf zich in nieuwe distributiecentra vanuit de filosofie, dat elke operatie optimaal efficiënt en klantgericht moet kunnen draaien. “Daarvoor is een kleinere cellenstructuur noodzakelijk. Bovendien moet de kunstmatige intelligentie – waarmee wij in de branche vooroplopen – ervoor zorgen dat voorraadniveaus afnemen met een lager kapitaalbeslag als gevolg.”

‘Een reuzemagazijn is niet optimaal’

Om de keiharde garantie van 99,98 procent leveringskwaliteit aan alle webshopklanten te kunnen garanderen zijn volgens Van der Ham “telkens grotere magazijnen, of één reuzemagazijn, niet optimaal. “Zowel fysieke afstanden, alsook de afstand tussen de klant en de mensen die in onze organisatie het werk uitvoeren, worden dan te groot. Een kleinere unit kent per definitie een veel grotere betrokkenheid en enthousiasme.”

Verlagen van voorraadniveaus

Volgens directeur-eigenaar van Montapacking groeien de orderaantallen van zijn bedrijf momenteel harder dan de oppervlakte van de dc-vestigingen, waarbij de oppervlakte van dit nieuwe distributiecentrum (10.000 vierkante meter, red.) al is meegerekend. “Dit lukt omdat we onze klanten met behulp van algoritmes steeds beter helpen met het verlagen van hun voorraadniveaus, terwijl hun voorraad­beschik­baar­heid minimaal hetzelfde blijft.” Van der Ham verwacht de komende jaren dat per klant de gemiddelde voorraad met circa eenderde te kunnen reduceren. “Ook voor ons is dit goed nieuws, omdat er meer klanten bediend kunnen worden vanuit de bestaande distributie­centra.”