Same Day Delivery voor webshops bij Montapacking

Same Day Delivery voor webshops bij Montapacking

Montapacking maakt via PostNL ‘Same Day Delivery’ mogelijk

Vanaf nu kunnen middelgrote webwinkels met 500 orders per dag of meer, hun klanten aanbieden om bestellingen op dezelfde dag te laten bezorgen. Een samenwerking tussen PostNL en fulfilment bedrijf Montapacking maakt dat mogelijk. De bezorgservice is beschikbaar voor webshops die klant zijn bij beide bedrijven. Met Same Day Delivery bieden Montapacking en PostNL landelijke dekking. Wanneer de consument zijn bestelling voor 12.00 uur plaatst, wordt deze dezelfde dag nog bezorgd. Waar ook in Nederland.

same day delivery als eerste fulfilment bedrijf

Edwin van der Ham, directeur van Montapacking: “Door de samenwerking met PostNL kunnen webwinkels die aan ons hun fulfilment hebben uitbesteed, profiteren van de snelle bezorging. Dat sluit ook aan bij de wens van de ontvangers. Middelgrote webshops kunnen daarin niet achterblijven. Het versterkt hun positie ten opzichte van de grote jongens als Bol.com, Wehkamp en Coolblue. We vinden het fantastisch dat we Same Day Delivery als eerste, en op dit moment enige, fulfilment bedrijf in Nederland aanbieden.”

Webshops met meer bezorgopties groeien sneller

“Webshops met meer bezorgopties, zoals same day delivery, groeien sneller”

Een landelijke dekking van dezelfde dag bestellen en leveren is een kostbare aangelegenheid en was daarom voorheen alleen voor de grote partijen weggelegd. Her en der waren er al wel wat lokale initiatieven van kleine koeriersdiensten.
Carlos Mendes Aguiar, commercieel directeur van PostNL Pakketten Benelux: “We zien de vraag van webwinkels en bestellende consumenten naar levering op dezelfde dag toenemen. Inmiddels maken verschillende van onze klanten hier gebruik van. Montapacking bedient een specifieke doelgroep, namelijk middelgrote webshops, die hier nu ook gebruik van kunnen maken. Wij verwachten dat deze ontwikkeling de komende tijd doorzet. Wij zien dat webshops die meer bezorgopties aanbieden, sneller groeien. Wij ondersteunen deze groei met onze bezorgopties, zoals zondagbezorging, avondbezorging, bezorging op een afhaalpunt en bezorging op dezelfde dag.”

Over Montapacking
Montapacking is een e-commerce bedrijf dat de logistiek voor 326 webwinkels verzorgt. Het bedrijf is sterk technologiegedreven. Montapacking bestaat sinds 1999 en is momenteel een van de snelst groeiende e-commerce bedrijven in Nederland (75% groei in 2015). Montapacking werkt vanuit meerdere zelfstandige e-commerce warehouses en zorgt wereldwijd voor de handling en bezorging van orders van haar klanten. Alle orders die voor middernacht bij Montapacking binnenkomen voor Nederland, België en Duitsland worden de volgende morgen vroeg al weer geleverd in deze landen. Daarnaast biedt het bedrijf Same Day Delivery; voor 12 uur besteld, dezelfde dag geleverd. Bij Montapacking werken ruim 200 medewerkers.