mollie 2017 logo vector

Over Mollie

Mollie is een pionier in de betaalsector en een van de snelst groeiende financiële dienstverleners in Europa. Het bedrijf is opgericht in 2004 en ondersteunt bedrijven van elke omvang om uit te breiden en te groeien, met een gebruiksvriendelijke API die verschillende betaalmethoden aanbiedt. Mollie wil complexe financiële diensten vereenvoudigen en heeft de ambitie om ‘s werelds meest geliefde financiële dienstverlener te worden.

Mollie bedient meer dan 135.000 klanten in Europa met een internationaal team van meer dan 750 medewerkers. Het heeft kantoren in Amsterdam, Gent, Lissabon, Londen, Maastricht, München en Parijs. 


Bekende financiële dienstverlener

Groot aantal betaalmethoden

Eenvoudig installeren

Mollie betaalmethoden | Monta

Betalingen over de grens 

Eén op de vijf bedrijven die uitbreiden naar het buitenland ervaart de verschillen in betaalmethoden als een heuse uitdaging. Wil je met je onderneming de grens over? Besef dan dat je de dingen anders zal moeten aanpakken dan je in je thuismarkt gewend bent. 

Een goede voorbereiding is de sleutel tot succes. Breng dus eerst in kaart inwelke markten of aan welk publiek je wilt verkopen:

  • Wat zijn de favoriete betaalmethoden van de lokale consumenten? 
  • Welke taal spreken ze? 
  • In welke valuta betalen ze? 

Het is essentieel dat je je van tevoren verdiept in de betaalmethoden die in de lokale markt het meest geliefd zijn. In Europa heeft elk land zijn eigen betaalvoorkeuren: Duitse consumenten zijn dol op PayPal, Belgen geven de voorkeur aan Bancontact en de Fransen betalen het liefst met Cartes Bancaires. 

Conversies Maximaliseren

Wil je je conversie in de nieuwe markt maximaliseren? Zorg er dan voor dat je in de checkout de juiste betaalopties aanbiedt om achtergelaten winkelmandjes te vermijden. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die tijdens het afrekenen lokale betaalmethoden voorzien tot wel 69% meer omzet draaien. Laat je je prijzen bovendien in de lokale valuta zien en zijn je checkoutpagina’s in de lokale taal geschreven, dan win je vast en zeker het vertrouwen van de lokale consument.

Wordt het te ingewikkeld? Overweeg dan om een betaalprovider (Payment Service Provider of PSP) in te schakelen. Een goede provider heeft kennis van de lokale markt en geeft advies op maat van jouw bedrijf, zodat je in je checkout zonder problemen de juiste betaalmethoden, talen en valuta’s activeert. Zo stem je je betaalprocessen optimaal af op de voorkeur van je lokale doelgroep en wordt de stap naar het buitenland vast een succes!

Twee gidsen voor e-commercebedrijven

Benieuwd hoe andere bedrijven de uitbreiding naar het buitenland hebben aangepakt? Laat je inspireren door best practices van Marie-Stella-Maris, Studio Noos en Q-Park.

Wil je weten hoe internationale betalingen worden verwerkt en welke betaalmethoden geschikt zijn voor cross-border e-commerce? Dan is de cross-border payments gids van Mollie iets voor jou. 

Mollie Cross-border manual | Monta
Amazon koppeling monta

Cross Borders, Go Monta!

Kies voor Monta als jouw cross-border e-commerce logistieke partner en profiteer van onze uitgebreide kennis van internationale markten en ons toegewijde netwerk van betrouwbare lokale partners. Neem nu contact met ons op om met jouw webshop soepel en succesvol de grens over te gaan. Bereik nieuwe markten met onze efficiënte en kosteneffectieve logistieke oplossingen.

Neem contact op
Vraag offerte aan

Je eigen contactpersoon

Cross-Border e-commerce specialist

Wereldwijd verzenden