Order fulfilment

Order fulfilment betekent simpel gezegd het afhandelen van orders uit webshops. Het gaat hierbij om orders die via webshops of eventuele andere kanalen in het warehouse management systeem (WMS) worden geplaatst.

Wat is order fulfilment?

Order fulfilment begint met de zogeheten inslag of inbound. In simpele taal betekent dat de goederenontvangst. De goederen van je webshop worden dan geregistreerd en krijgen een plaats in het warehouse. In het warehouse waar de webshop artikelen staan opgeslagen, worden de orders gepicked die binnenkomen via de webshop. Vervolgens worden de orders verpakt, voorzien van adresetiket en een pakbon.

Samengevat is order fulfilment dus de afhandeling van het volledig logistieke proces vanaf de plaatsing van een order in een webshop tot aan de overhandiging van de bestelling door de bezorger aan de deur bij de consument. Tegenwoordig gaat fulfilment vaak nog een stap verder: ook de retouren logistiek wordt in het order fulfilment-proces meegerekend. De afhandeling van eventuele retouren wordt dan ook een steeds crucialer onderdeel van fulfilment. Monta heeft een retouren systeem in de software waar jij ten alle tijde gebruik van kunt maken wanneer je klant wordt bij Monta. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de retourafhandeling lekker aan ons over te laten!

E-fulfilment voor je webshop

Hoe te starten met fulfilment?

Voordelen voor jouw webshop

Voordelen voor jouw webshop

  • Vrijwel alle e-commerce platforms en webshops zijn te koppelen
  • Portal voor toegang tot real-time relevante webshop data en inzichten
  • Maatwerk rapportages gebaseerd op webshop data

Order fulfilment heeft niets te maken met de marketing of sales van een webshop. Het perfect afhandelen van orders is iets geheel anders dan het bouwen van een webshop of het succesvol in de markt zetten van producten. Een fulfilmentbedrijf specialiseert en focust zich volledig op de afhandeling van orders voor webshops. Order fulfilment is het deel dat klanten niet ‘zien’, maar wél enorm belangrijk vinden. Iedereen wil immers zijn/haar order snel en correct ontvangen. Wanneer dit niet op de juiste manier gebeurt, kan het voor veel negatieve online reviews zorgen over jouw webshop. Dat wil je natuurlijk niet!

Wat onze klanten zeggen

Fulfilment 2.0 bij Monta: order fulfillment met toegevoegde waarde

Bij Monta specialiseren wij ons in wat we Fulfilment 2.0 noemen. Fulfilment 2.0 gaat verder dan alleen fulfilment. Het is veel meer dan het plakken van een sticker op een doosje. Een dynamisch fulfilmentbedrijf 2.0 maakt het verschil met toegevoegde waarde, zoals het aanbieden van verschillende vervoerders en afleveropties en een slimme voorraadbeheer-functie in onze software waar jij altijd toegang tot hebt. Onze inzet voor jouw perfecte logistiek, dát is de kern van onze toegevoegde waarde. Dat is Fulfilment 2.0! E-fulfilment voor een webshop kan zo makkelijk zijn.

Fulfilment is onze passie. Het succes van onze klanten is mede afhankelijk van perfecte webshop logistiek. Snelheid, inzet, transport, voorraadbeheer, afleveropties en de levering van flexibele diensten zijn doorslaggevend. Daar zijn we ons sterk van bewust en daarom investeren we al onze passie, kennis en ervaring in een geweldige dienstverlening.

Order fulfillment met toegevoegde waarde via Monta

Vrijblijvende offerte binnen een dag.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Marketing

Startende webshop? Wel +/- 10 orders per dag? Klik hier!

Ivo Meerbeek - Monta

Ivo Meerbeek

Account Manager

Heb je vragen?