Fulfilment kleine webshop

Fulfilment voor kleine webshops

Je hebt een kleine webshop, maar weet niet goed hoe je de logistiek binnen jouw onderneming moet uitvoeren. Om deze in goede banen te laten leiden kun je jouw fulfilment uitbesteden. Ook voor kleine webshops voert Monta fulfilment uit.

Fulfilment uitbesteden voor kleine webshop

De logistiek van jouw kleine webshop uitbesteden aan een professionele organisatie als Monta kan je een hele hoop administratie en werkzaamheden schelen. Bovenal bespaar je een hele hoop kostbare tijd. Hierdoor kun je je  weer meer richten op het ondernemen, het generen van meer winst of het promoten van jouw webshop. Om maar een aantal dingen te noemen die bij ondernemen komen kijken.

Fulfilment voor kleine webshops
Vanaf hoeveel orders per dag kan ik mijn logistiek uitbesteden

Vanaf hoeveel orders per dag kan Monta mijn logistiek overnemen?

Het logistieke gedeelte komt neer op het afhandelen en verwerken van opdrachten en activiteiten die voortkomen uit het contact met jouw klant. Het gaat hierbij om het uitvoeren van orders uit webwinkels. Deze orders worden in het WMS (Warehouse Management System) van de verkopers geplaatst. Vervolgens worden deze orders doorgestuurd naar Monta, waarop wij direct voor je aan de slag gaan. Via ons online portal, heb je altijd en overal een overzicht van jouw orders en kun je de laatste cijfers inzien. Wist je dat we bijna ieder webshopsysteem kunnen koppelen?

Voordelen van logistiek uitbesteden 

Wij zorgen er dus voor dat de orders worden verwerkt en verzonden. Wij controleren de producten op schade en kwaliteitseisen en nemen deze in de voorraden op. Wanneer er een order binnenkomt verzamelen we de bestellingen en pakken we ze in. Daarnaast zorgen we ervoor dat de pakketten worden bezorgd. Leveringstijden zijn namelijk heel erg belangrijk. Wij werken met o.a. Same Day Delivery; dit houdt in dat we dezelfde dag bezorgen wanneer een order vóór 12 uur is geplaatst. Wanneer de klant niet tevreden is en het product wil retourneren, verzorgen wij ook de retourverwerking van de orders. Wist je overigens dat je zelf de vervoerder(s) kunt kiezen?

Fulfilment voor kleine webshops
Vanaf hoeveel orders per dag kan ik mijn logistiek uitbesteden

Nadelen van logistiek uitbesteden

Het uitbesteden van jouw logistiek brengt logischerwijs niet alleen maar voordelen met zich mee. In de praktijk werkt het uitbesteden van de logistiek vaak kostenbesparend. Maar het is niet gratis. Er zijn dus verschillende kosten aan verbonden. Wij bij Monta vinden het belangrijk om deze kosten transparant en in een vroeg stadium te bespreken. Ook de communicatie kan soms een uitdaging zijn. Om misverstanden, vertragingen en fouten in het logistieke proces te voorkomen, gaan we graag snel om tafel om alles af te spreken. Iedereen krijgt een persoonlijk contactpersoon aangewezen waar je altijd terechtkan met je vragen.

Wat doet Monta precies?

Als fulfilmentpartner dragen wij zorg voor alle logistieke processen van onze klanten. Dit omvat meer dan enkel het opslaan en verzenden van bestellingen. Onderstaand een kort overzicht van onze werkzaamheden.

  • Opslag en beheer van voorraad.
  • Verwerking en verzending van bestellingen naar jouw klanten.
  • Verzending, inclusief het kiezen van de juiste verzendmethode en het verwerken van verzendlabels.
  • Bijhouden van voorraadniveaus en tijdig bijvullen.
  • Verwerking van retourzendingen van klanten.
  • Optionele klantenserviceondersteuning.

Uiteraard kan Monta nog meer betekenen. Wij voorzien je graag van meer informatie.

Klantenservice van Monta
Verwerking bezorging en retournering via Monta

Snel en betrouwbaar

Snelheid en betrouwbaarheid zijn de sleutel tot tevreden klanten. Met fulfilment uitbesteden wordt jouw voorraad strategisch geplaatst in onze moderne en efficiënte magazijnen. Hierdoor kunnen bestellingen razendsnel worden verwerkt en verzonden, vaak dezelfde dag nog. Snelle en nauwkeurige orderverwerking betekent dat jouw klanten niet alleen tevreden zijn, maar ook blijven terugkomen voor meer.

Verwerking, bezorging en retournering uitbesteden

Monta staat bekend om een persoonlijke houding naar de klant. We leveren een hoge kwaliteit op het gebied van fulfilment en packaging. Daarbij werken we op een transparante, betrouwbare manier. We werken met verschillende pakketten tegen vaste kosten. Zo kom je dus niet voor onverwachte verrassingen te staan! We werken snel en efficiënt en zetten ons altijd voor de volle 100% in voor uw kleine webshop!

Meer weten over all-in fulfilment voor jouw kleine webshop of een scherpe offerte ontvangen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze gespecialiseerde medewerkers of vul onderstaand formulier in. We helpen je graag bij het vinden van de perfecte oplossing.