Fulfilment in eigen beheer vs. uitbesteden. 10 voor- en nadelen!

Verzenden

Als fulfilmentpartij zijn we natuurlijk een beetje partijdig in de keuze of je fulfilment in eigen beheer houdt of uitbesteed. In gesprekken die we voeren horen we verschillende argumenten voor beide keuzes. Het leek ons daarom goed om wat argumenten op een rijtje te zetten, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Voordelen eigen beheer

Het gevoel dat je er grip op hebt
Met het fulfilmentproces in eigen beheer krijg je het gevoel dat je er grip op hebt. Je hebt tenslotte alle controle en kan erop toezien dat alles naar jouw wensen verloopt. Maar groeit jouw succesvolle webshop? Dan kan het aantal orders je snel boven het hoofd stijgen. Je kan het gevoel krijgen dat je de controle kwijt raakt; de verzending van al je orders kost zoveel moeite en tijd dat er weinig tijd overblijft om je focus op de business te leggen.

Zelf doen is goedkoper
Als beginnende of kleine webshop is het inderdaad goedkoper om zelf je orders te verwerken. Zeker wanneer je een grote voorraad hebt in combinatie met lagere orderaantallen. Groeit het aantal orders, dan is fulfilment uitbesteden al heel snel goedkoper. Vaak worden veel kosten vergeten in de prijs per order wanneer een keuze wordt gemaakt tussen uitbesteding en eigen beheer. Denk aan kosten voor personeel, huisvesting, afschrijving, verpakkingsmateriaal, verzekeringen of onderhoud.

Precies weten wat je in huis hebt
Invloed uitoefenen op het proces, even de voorraad inzien en snel ingrijpen; dat zijn voordelen van eigen beheer. Je loopt gemakkelijk even door de loods om te kijken hoe het met de voorraad en de verwerking staat. Maar heb je eigenlijk wel realtime inzage in de handelingen die worden verricht en weet je precies wat de voorraad is? We zien dat dit in de praktijk vaak tegenvalt. Al snel verlies je de grip op het proces en de voorraad als de orderaantallen toenemen.

Je bent heel flexibel
Wanneer je jouw fulfilment in eigen handen hebt, kun je heel flexibel zijn in je verzending. Even leuk inpakken, een extra product erbij, handgeschreven kaart toevoegen of bedrukte dozen gebruiken. Bij uitbesteding vragen deze extra’s een goede afstemming en flexibiliteit van het fulfilmentbedrijf.

Voordelen uitbesteden

Geen groeibeperking
Het is mogelijk om te groeien in je orderaantallen, zonder klanttevredenheid te verliezen. Een fulfilmentbedrijf zorgt ervoor dat de snelheid en kwaliteit van verzenden hoog blijft, ook als je orders opeens verdrievoudigen door een succesvolle marketingcampagne. Je kunt zoveel verzenden als je wilt, zolang de voorraad strekt. De fulfilmentpartij zorgt ervoor dat het wordt geregeld, terwijl jij geniet van je groei.

Het geeft je de juiste focus
De groei van je webshop kun je alleen realiseren door genoeg aandacht te geven aan je marketing en productinkoop. Door je niet langer bezig te hoeven houden met de verzending van je orders, kun je als webshophouder juist daar je focus op leggen.

Uitbesteden is goedkoper
Vanaf 10 orders per dag is uitbesteden van het fulfilmentproces vaak goedkoper. De schaalvoordelen die een fulfilmentbedrijf biedt, door volume bij de inkoop en de orderverwerking, zijn als individuele webshop nooit te realiseren. Daarnaast geeft een excellent fulfilmentbedrijf toegang tot een realtime inzage van orders en voorraad. Dit alles voor een transparant all-in-tarief, waardoor je grip hebt op de kosten. Je hebt dus geen onverwachte verrassingen. Lees alles over all-in-fulfilment.

Maximale service
Een excellent fulfilmentbedrijf biedt flexibiliteit en maximale service om een order perfect te verpakken en te versturen. Je kunt de consument laten kiezen tussen vervoerder, voor tijdvaklevering of voor bezorging op een afhaalpunt. Dankzij het grote volume kan een fulfilmentbedrijf veel meer opties aanbieden dan een individueel bedrijf kan regelen. En dit alles met messcherpe cut-off tijden tot middernacht!

Perfecte klantcommunicatie
Ons orderproces wordt snel en effectief gecommuniceerd naar eindklanten. De consument ontvangt een mail, sms of foto waarmee het inpakken van de bestelling wordt bevestigd. En dat is slechts één onderdeel van het gepersonaliseerde communicatieproces wat we samen met jou op maat maken voor jouw merk en jouw webshop.

De rust dat dingen geregeld zijn
Het hele proces is bij een fulfilmentbedrijf ingericht om jouw orders snel en goed te verwerken, om jouw gegevens 100% accuraat te houden en dit alles inzichtelijk te maken. Jij hoeft je nergens druk over te maken. Zo kun jij ongestoord doorwerken aan de ontwikkeling en groei van jouw webshop.

Kunnen we je helpen bij het maken van een keuze?

Benieuwd wat wij jou als Montapacking kunnen bieden? Vul eens ons Bel mij terug-formulier in om de mogelijkheden te bespreken of vraag direct een geheel vrijblijvende offerte aan.

Vraag direct een offerte aan