Alles over fulfilment

We zetten de voor- en nadelen van het uitbesteden van fulfilment op een rij. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en gebruik maken van de logistieke services die het beste bij de grootte van jouw webwinkel passen. Lees hier meer over onze fulfilment services en de mogelijkheden voor logistiek uitbesteden. Of ben je toch liever op zoek naar magazijnsoftware voor in je eigen magazijn? Lees dan meer over MontaWMS.

Fulfilment uitbesteden in het kort:

 • Lagere kosten
 • Realtime inzicht in jouw voorraad
 • Je fulfilment partner neemt praktische zaken zoals verzending en retournering over
 • Tijd om als bedrijf te focussen op wat écht belangrijk is!
Fulfilment automatisch bestellingen verwerken
hoe e-fulfilment je kan helpen met de nieuwe regels

De voordelen van fulfilment uitbesteden

Een belangrijk voordeel van het uitbesteden van fulfilment is dat de fulfilment kosten over het algemeen veel lager zijn. Een fulfilment bedrijf profiteert van volumekorting en berekent deze meestal ook aan je door. Een fulfilment bedrijf biedt daarnaast veel mogelijkheden en afleveropties. Als je bijvoorbeeld de afleveropties zelf moet regelen, dan moet je zelf afspraken maken over verzending, kosten, retournering, enzovoorts. Dit kost veel geld én tijd. Ook kun je door fulfilment een latere cut-off tijd aanbieden aan jouw klanten. Bij Monta kun je kiezen voor een cut-off tijd tot 23.45 uur (voor Nederland en België) dankzij de webshop koppeling met ons systeem. De consument heeft het dan de volgende dag al in huis!

Een laatste voordeel is eigenlijk heel logisch; jij krijgt weer meer tijd om je webshop naar een hoger niveau te tillen! Jij bent degene die alles weet van de artikelen die je aanbiedt en de manier waarop je deze onder de aandacht brengt. Door een bedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in fulfilment – zoals Monta – maak je ten volste gebruik van beide specialisaties. Wij nemen de logistiek van jouw webwinkel uit handen en zorgen ervoor dat je 24/7 realtime inzicht in jouw voorraad hebt. En jij zorgt er tegelijkertijd voor dat de groeimogelijkheden van jouw bedrijf benut worden. De tijd die je vrijmaakt door de logistiek uit te besteden, kun je dus gebruiken voor groei, klantentevredenheid verhogen en meer. Jouw interne operatie verandert, dat biedt een heel groot voordeel! Als e-commerce fulfilment partner helpen we al meer dan 1500 webshops met pakketten versturen en andere logistieke processen.

De nadelen van fulfilment uitbesteden

Hoewel we natuurlijk een beetje vooringenomen zijn (oeps!), kunnen we maar weinig nadelen bedenken wanneer je twijfelt over fulfilment services. Het enige ‘nadeel’ is dat je niet meer de volledige controle hebt over het proces. We snappen dat dat – zeker in het begin – een echte aanpassing kan zijn.

Daarentegen heb je wel altijd 24/7 realtime inzicht in de voorraadstatus en de status van je orders. Daarnaast ligt het omslagpunt wat betreft kosten rond de 10 pakketten per dag. Verzenden via Monta is dan goedkoper dan zelf doen, maar als je onder de 10 orders per dag zit, is het wel aan te raden om het zelf te blijven doen. Voor erg kleine webshops kan fulfilment relatief gezien wel weer erg duur worden. Bij meer dan 10 pakketten per dag kunnen onze fulfilment services ervoor zorgen dat het verzenden en retourneren van pakketten goedkoper en sneller wordt opgepakt.

Nadelen fulfilment uitbesteden:

 • Controle loslaten
 • Enkel voordelig voor > 10 pakketten per dag
Man bellen monta

Wat onze klanten zeggen

Fulfilment partner

Fulfilment uitbesteden 2.0

Fulfilment uitbesteden gaat verder dan enkel het regelen van de logistiek. Het is veel meer dan het plakken van een verzendsticker op een doos. Een dynamisch logistiek bedrijf maakt het verschil door toegevoegde waarde te bieden in bijvoorbeeld verschillende afleveropties en vervoerders en door het analyseren van het aankoopgedrag van de webshopconsument. Zo ook Monta. We zetten graag die extra stap waar je naar op zoek bent.

Denk je eraan om jouw fulfilment uit te besteden bij een partij met een hele hoop ervaring ? Dan is Monta de partner voor jou. Wij hebben verschillende fulfilment centers in Nederland en zijn al verantwoordelijk voor de fulfilment van meer dan 1500 webshops.

Fulfilment voor bedrijven van Monta

Geïnteresseerd in fulfilment of wil je meer weten over de kosten van fulfilment? Neem direct vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of vraag vandaag nog een offerte aan. Binnen slechts één dag krijg je een gepersonaliseerd prijsvoorstel per e-mail toegestuurd. Zo kun je rustig de voor- en nadelen van het uitbesteden van fulfilment voor jouw webshop afwegen.

e-fulfilment

Fulfilment uitgelegd in 80 seconden

Alles over fulfilment
Fulfilment video uitleg

1.500+ webshops gingen je voor

Weet binnen 24u hoeveel meer omzetgroei jouw webshop kan realiseren met fulfilment.
Balr logo
Girav logo
Dekbed discounter logo
iBood logo
mws

Leer ons kennen.
Monta, aangenaam.

Fulfilment bij Monta - Ons verhaal

Alles over fulfilment

 • Webshop koppeling

  De eerste stap naar fulfilment is zorgen dat jouw webshop platform met ons software systeem gekoppeld wordt.

  Webshop koppeling
 • Goederenontvangst

  Wanneer we jouw voorraad ontvangen, controleren we deze binnen twee uur. Dat doen we op een specifieke manier.

  Goederontvangst webshops
 • Opslag

  Monta beschikt over verschillende typen opslaglocaties. We slaan jouw voorraad streng beveiligd op.

  Webshop opslag
 • Orderverwerking

  Jouw orders worden zorgvuldig gepickt en gecontroleerd. Alles wat we doen is digitaal en dus terug te vinden in ons Monta-portal.

  Lees meer
 • Verpakken

  De orders worden met het juiste verpakkingsmateriaal ingepakt. We bieden diverse mogelijkheden en kunnen je hierin adviseren.

  Lees meer
 • Verzenden

  Tijd om te verzenden! Door optimale verzendopties kan jouw klant (de consument) zelf beslissen waar en wanneer zijn bestelling bezorgd wordt.

  Verzenden voor webshops
 • Retourlogistiek

  Zelf je retouren bijhouden? Binnen onze fulfilment diensten bieden we je toegang tot een online retouren-systeem. Of wij doen het voor je!

  Lees meer
 • Voorraadbeheer

  Doordat alle data van de vorige stappen inzichtelijk is in het Monta-portal, kun je strategische beslissingen nemen die positief effect hebben op je voorraad.

  Lees meer
 • Rapportage

  Ook informatie als trends, forecasts, track en trace codes en je klant top 10 zijn in te zien op het Monta-portal. Hier kan je tactisch op inspelen.

  Lees meer

0

m² magazijn

0

vestigingen
Montaman Icoon

0

medewerkers

0

webshops

Hoe te starten met fulfilment uitbesteden?

 • 1
  Vul het formulier in

  Vul enkele gegevens in en dan gaan wij meteen aan de slag om een passend fulfilment aanbod in kaart te brengen. Binnen 24u heb je antwoord.

 • 2
  De voorraad staat veilig

  Jouw webshop producten gaan in opslag in een van onze beveiligde magazijnen. Ook het aanvullen van producten gaat razendsnel: binnen 2u zijn de producten ingeboekt en klaar voor verkoop.

 • 3
  Jij verkoopt, wij regelen het.

  Alle bestellingen die klanten in jouw webshop voor 23:45u plaatsen, verpakken en verzenden wij nog dezelfde nacht. Ook retouren regelen wij voor je.

 • 4
  Elk moment de juiste informatie

  Via jouw portaal heb je altijd inzicht in je voorraad, bestellingen en retouren. Zo weet je op ieder moment van de dag hoe jouw webshop presteert. Zo kun jij focussen op groei van de webshop.

Fulfilment op basis van vertrouwen, dagelijks opzegbaar.

 • Dagelijks opzegbaar, open contract. Wij doen zaken op basis van vertrouwen.
 • Verzending en retournering al vanaf €2,95 per order.
 • 20 jaar ervaring. Ons betrouwbaarheidspercentage scoort daarom 99,98%.
 • Met ons fulfilment verzorgen wij je logistieke proces helemaal naar jouw wensen.
 • Verkrijg real-time inzichten in de status van je orders & koop de juiste voorraad in door middel van onze slimme software.
 • Eigen accountmanager op de vestiging waar jouw producten liggen, wel zo persoonlijk!
Desktop personeel – 4

Vrijblijvende offerte

Startende webshop? Wel +/- 10 orders per dag? Klik hier!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang al binnen één dag een offerte!
Mobiel Personeel 3