VOOR- EN NADELEN VAN FULFILMENT UITBESTEDEN OP EEN RIJ

Fulfilment uitbesteden? Steeds meer webwinkels kiezen ervoor om het logistieke proces van hun bedrijf uit handen te geven. Dit is een fijne mogelijkheid, omdat eigenaren hierdoor meer tijd overhouden voor andere zaken. Ze hoeven zelf geen pakketjes meer in te pakken en verzenden, maar hebben bij Monta wel 24/7 realtime inzicht in de voorraadstatus. We zetten de voor- en nadelen van het uitbesteden van fulfilment op een rij. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken en gebruik maken van de mogelijkheid die het beste bij de grootte van uw webwinkel past. Meer weten? Lees verder en ontdek het zelf.

De voordelen van fulfilment uitbesteden

Een belangrijk voordeel van het uitbesteden van fulfilment is dat de kosten over het algemeen veel lager zijn. Een fulfilment bedrijf profiteert van volumekorting en berekend deze meestal ook aan u door. Een fulfilment bedrijf biedt daarnaast veel mogelijkheden en afleveropties. Als u bijvoorbeeld de afleveropties zelf moet regelen, dan moet u zelf afspraken maken over verzending, kosten, retournering, enzovoorts. Dit kost veel geld én tijd.

Bovendien bent ú de vakspecialist. U weet alles van de artikelen die u aanbiedt en de manier waarop u deze onder de aandacht brengt. Door een bedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in fulfilment – zoals Monta – maakt u ten volste gebruik van beide specialisaties. Wij nemen de logistiek van uw webwinkel uit handen en zorgen ervoor dat u 24/7 realtime inzicht in uw voorraad heeft. En u zorgt ervoor dat de groeimogelijkheden van uw bedrijf benut worden.

Verzenden

De nadelen van fulfilment uitbesteden

Hoewel we natuurlijk een beetje vooringenomen zijn, kunnen we maar weinig nadelen bedenken van fulfilment uitbesteden. Het enige nadeel is dat u niet meer de volledige controle heeft over het proces. Daarentegen heeft u wel altijd 24/7 realtime inzicht in de voorraadstatus en het proces van verzending. Daarnaast ligt het omslagpunt wat betreft kosten rond de 5 pakketten per dag. Verzenden via Monta is dan goedkoper dan zelf doen, maar als u maar weinig bestellingen heeft kunt u er beter voor kiezen om het zelf te doen. Anders wordt het relatief erg duur.

Fulfilment uitbesteden 2.0

Fulfilment uitbesteden gaat verder dan enkel het regelen van de logistiek. Het is veel meer dan het plakken van een verzendsticker op een doos. Een dynamisch logistiekbedrijf maakt het verschil door toegevoegde waarde te bieden met verschillende afleveropties en het analyseren van het aankoopgedrag van de webshopconsument. Zo ook Monta. We zetten graag die extra stap waar u naar op zoek bent. Neem direct vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of vraag vandaag nog een offerte aan. Binnen slechts één uur krijgt u een gepersonaliseerd prijsvoorstel per e-mail toegestuurd. Zo kunt u rustig de voor- en nadelen voor uzelf afwegen.

Vraag direct een offerte aan