Fulfilment uitbesteden

Fulfilment uitbesteden? Steeds meer webshops kiezen ervoor om het logistieke proces van hun bedrijf uit handen te geven. Deze service wordt door veel webshopeigenaren als erg prettig ervaren , omdat zij hierdoor zelf meer tijd overhouden voor andere zaken. Ze hoeven zelf geen pakketjes meer in te pakken en verzenden, maar hebben bij Monta wel 24/7 realtime inzicht in de voorraadstatus.

Alles over fulfilment

We zetten de voor- en nadelen van het uitbesteden van fulfilment op een rij. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en gebruik maken van de logistieke services die het beste bij de grootte van jouw webwinkel passen. Lees hier meer over onze fulfilment services en de mogelijkheden voor logistiek uitbesteden. Of ben je toch liever op zoek naar magazijnsoftware voor in je eigen magazijn? Lees dan meer over MontaWMS.

Fulfilment uitbesteden in het kort:

 • Lagere kosten
 • Realtime inzicht in jouw voorraad
 • We kunnen zowel FEFO als FIFO werken
 • Je fulfilment partner neemt praktische zaken zoals verzending en retournering over
 • Tijd om als bedrijf te focussen op wat écht belangrijk is!
Fulfilment bij Monta uitbesteden
De voordelen van fulfilment uitbesteden via Monta

De voordelen van fulfilment uitbesteden

Een belangrijk voordeel van het uitbesteden van fulfilment is dat de fulfilment kosten over het algemeen veel lager zijn. Een fulfilment bedrijf profiteert van volumekorting en berekent deze meestal ook aan je door. Een fulfilment bedrijf biedt daarnaast veel mogelijkheden en afleveropties. Als je bijvoorbeeld de afleveropties zelf moet regelen, dan moet je zelf afspraken maken over verzending, kosten, retournering, enzovoorts. Dit kost veel geld én tijd. Ook kun je door fulfilment een latere cut-off tijd aanbieden aan jouw klanten. Bij Monta kun je kiezen voor een cut-off tijd tot 23.45 uur (voor Nederland en België) dankzij de webshop koppeling met ons systeem. De consument heeft het dan de volgende dag al in huis!

Een laatste voordeel is eigenlijk heel logisch; jij krijgt weer meer tijd om je webshop naar een hoger niveau te tillen! Jij bent degene die alles weet van de artikelen die je aanbiedt en de manier waarop je deze onder de aandacht brengt. Door een bedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in fulfilment – zoals Monta – maak je ten volste gebruik van beide specialisaties. Wij nemen de logistiek van jouw webwinkel uit handen en zorgen ervoor dat je 24/7 realtime inzicht in jouw voorraad hebt. En jij zorgt er tegelijkertijd voor dat de groeimogelijkheden van jouw bedrijf benut worden. De tijd die je vrijmaakt door de logistiek uit te besteden, kun je dus gebruiken voor groei, klantentevredenheid verhogen en meer. Jouw interne operatie verandert, dat biedt een heel groot voordeel! Als e-commerce fulfilment partner helpen we al meer dan 1500 webshops met pakketten versturen en andere logistieke processen.

De nadelen van fulfilment uitbesteden

Hoewel we natuurlijk een beetje vooringenomen zijn (oeps!), kunnen we maar weinig nadelen bedenken wanneer je twijfelt over fulfilment services. Het enige ‘nadeel’ is dat je niet meer de volledige controle hebt over het proces. We snappen dat dat – zeker in het begin – een echte aanpassing kan zijn.

Daarentegen heb je wel altijd 24/7 realtime inzicht in de voorraadstatus en de status van je orders. Daarnaast ligt het omslagpunt wat betreft kosten rond de 10 pakketten per dag. Verzenden via Monta is dan goedkoper dan zelf doen, maar als je onder de 10 orders per dag zit, is het wel aan te raden om het zelf te blijven doen. Voor erg kleine webshops kan fulfilment relatief gezien wel weer erg duur worden. Bij meer dan 10 pakketten per dag kunnen onze fulfilment services ervoor zorgen dat het verzenden en retourneren van pakketten goedkoper en sneller wordt opgepakt.

Nadelen fulfilment uitbesteden:

 • Controle loslaten
 • Enkel voordelig voor > 10 pakketten per dag
De nadelen van fulfilment uit laten besteden via Monta

Fulfilment op basis van vertrouwen, dagelijks opzegbaar.

 • Dagelijks opzegbaar, open contract. Wij doen zaken op basis van vertrouwen.
 • Verzending en retournering al vanaf €2,95 per order.
 • 20 jaar ervaring. Ons betrouwbaarheidspercentage scoort daarom 99,98%.
 • Met ons fulfilment verzorgen wij je logistieke proces helemaal naar jouw wensen.
 • Verkrijg real-time inzichten in de status van je orders & koop de juiste voorraad in door middel van onze slimme software.
 • Eigen accountmanager op de vestiging waar jouw producten liggen, wel zo persoonlijk!
Mike sales contact monta

Vrijblijvende offerte

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Marketing
 • Ontvang al binnen één dag een offerte!