DE VOOR- EN NADELEN VAN LOGISTIEK WEBSHOP UITBESTEDEN

Steeds meer webwinkels kiezen ervoor om de logistiek van hun webshop uit te besteden aan een gespecialiseerd fulfilment bedrijf. Dit is een handige optie, omdat het de webshopeigenaar tijd én geld bespaard. Monta zet graag de voor- en nadelen van het uitbesteden van fulfilment op een rij. Het lijkt namelijk misschien een grote stap, maar dat valt best mee. We begeleiden u dusdanig goed, zodat u van iedere volgende stap op de hoogte bent. Bovendien kunt u ‘achterover leunen’ en genieten van 24/7 realtime inzicht in uw voorraadstatus en verzendingsproces zonder een pakketje in te hoeven pakken. Wie wil dat nou niet?!

De voordelen van logistiek webshop uitbesteden

De kosten van logistiek voor uw webshop uitbesteden zijn over het algemeen veel lager, dan wanneer u zelf alles moet regelen. Een fulfilment bedrijf profiteert van volumekorting en berekent deze meestal ook aan u door, zodat beide partijen ervan profiteren. Bovendien kunt u van meer afleveropties en andere mogelijkheden gebruik maken als u kiest voor een samenwerking met een fulfilment bedrijf. Als u deze afspraken zelf moet regelen met een verzendbedrijf, bent u daar niet alleen veel tijd en geld aan kwijt, maar bestaat ook de kans dat uw webwinkel bijvoorbeeld nog nét te klein is om gebruik te kunnen maken van alle afleveropties.

Daarnaast bent ú de specialist in uw vakgebied, brengt u het op de juiste manier onder de aandacht en weet u alle ins & outs van uw artikelen. Voeg daar een specialist op het gebied van fulfilment aan toe en uw webwinkel heeft de ultieme combinatie van specialistische partners.

De nadelen van logistiek webshop uitbesteden

Oké .. We zijn wellicht enigszins partijdig, maar er zijn maar weinig nadelen te noemen als het gaat om logistiek voor uw webshop uitbesteden. Wellicht zult u moeten wennen aan het idee dat u niet meer alles zelf in handen hebt. Maar ook daarvoor hebben we wat bedacht: u kunt 24/7 realtime meekijken in het proces via ons Montaportal. Zo heeft u op ieder moment een actuele stand van zaken wat betreft voorraadstatus, verzending en retournering.

Een ander ‘nadeel’ zou kunnen zijn dat als u te weinig pakketten verzend fulfilment duurder uitvalt dan wanneer u het zelf doet. Het omslagpunt hiervoor ligt op ongeveer 5 pakketten per dag. Heeft u er minder dan dat? Dan doet u er waarschijnlijk goed aan (pricewise althans) om het zelf te doen, tenzij u het liever altijd goed geregeld heeft en er geen omkijken meer naar wilt hebben. Dan is all-in fulfilment dé oplossing.

Vraag direct een offerte aan

Webshop logistiek uitbesteden gaat verder dan logistiek. Het is véél meer dan het plakken van een verzendsticker op een doos. Een dynamisch logistiekbedrijf maakt het verschil met toegevoegde waarde zoals het aanbieden van verschillende afleveropties en het analyseren van het aankoopgedrag van de webshopconsument. Meer weten? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Dan ontvangt u binnen één uur een prijsvoorstel per e-mail.

Vrijblijvende offerte aanvragen