Je hebt je handen vol aan het bij elkaar zoeken van de verkochte producten, het zorgvuldig verpakken, labelen en het verzenden. Tegelijkertijd moet je ervoor zorgen dat de producten uit je shop op voorraad blijven. Het aanbod in de webwinkel moet regelmatig worden vernieuwd. En je wilt ook nog een beetje tijd overhouden om uw shop te promoten. Met het succes van je webshop groeit dus ook het aantal uitdagingen waar je dagelijks voor komt te staan. Klinkt dit bekend in de oren? Dan is het misschien tijd dat je de logistiek achter jouw webwinkel gaat uitbesteden.

R1 Montapacking R9B2676

Zorgeloos de logistiek achter je webwinkel uitbesteden

De logistiek achter een webwinkel uitbesteden, al eens over nagedacht? Bij Monta realiseren we dit met fulfilment. Het houdt in dat wij je het gehele logistieke proces uit handen nemen. Van de ontvangst van nieuwe voorraad tot het aannemen en verwerken van retourzendingen, alle tussenliggende stappen verzorgen wij. Jouw voorraad ligt opgeslagen in een van onze geavanceerde warehouses op verschillende strategische locaties in Nederland.

Alle orders die klanten in je webshop plaatsen verwerken wij volgens jouw wensen. Heb je bepaalde wensen met betrekking tot de verpakking dan kun je dit bij ons aangeven. Wij verpakken en verzenden je bestellingen op dezelfde manier als je dat zelf zou doen. Zo merken je klanten geen enkel verschil, maar houd je je handen vrij voor alle andere werkzaamheden die nodig zijn om de webwinkel draaiende te houden. 

Alle onderdelen van het logistieke proces

Als je ervoor kiest om de logistiek achter je webwinkel uit te besteden bij Monta dragen wij zorg voor alle onderdelen van het logistieke proces. Globaal gezien betekent dit dat wij jou volledig ontzorgen op het gebied van:

  • Goederenontvangst: Wij streven ernaar alle binnenkomende goederen binnen twee uur te controleren, op de juiste plek te zetten en in te boeken. Zijn er nog backorders waarin dit artikel voorkomt dan worden deze automatisch geactiveerd voor uitlevering. 
  • Opslag: Monta beschikt over diverse typen opslaglocaties. De opslagruimte die je in gebruik neemt kan naar behoefte aangepast worden. Je betaalt alleen voor de opslaglocaties die je gebruikt. 
  • Voorraadbeheer: Inkomende en uitgaande goederen registreren wij in het door ons ontwikkelde warehouse management systeem (WMS). Actuele informatie over de voorraad is altijd realtime beschikbaar. 
  • Orderverwerking: Bij het orderpicken maken wij gebruik van barcodes. Voor het inpakken vindt een extra controle plaats bij ons e-check controlestation zodat je zeker weet dat de juiste artikelen verzonden worden.  
  • Inpakken: Wij beschikken over diverse typen verpakkingsmachines en bieden de mogelijkheid om bestellingen als cadeau in te pakken. Doordat wij op grote schaal inkopen profiteer je van volumekorting.  
  • Verzenden: Monta werkt alleen samen met gerenommeerde verzendpartners. Met al deze vervoerders hebben wij gestandaardiseerde IT-koppelingen waardoor voormelding, track&trace en het printen van labels probleemloos verloopt. Wij gaan altijd voor snelle levering. Voor middernacht besteld = morgen in huis. 
  • Rapportage: Als klant van Monta beschik je over een eigen portal waarin u op ieder moment van de dag realtime inzicht heeft in zaken als voorraadbeheer, track en trace codes, bestelhistorie en retouren status. 
  • Retourmanagement: Ook het gehele logistiek rond het afhandelen van retouren nemen wij voor onze rekening. 

Uitbesteden aan je logistieke webwinkel?

Monta verzorgt de logistiek voor ruim 1000 webwinkels. Hieronder zijn grote namen, maar ook de kleinere webshops laten wij graag profiteren van onze kennis en ervaring op het gebied van fulfilment. Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten voor het uitbesteden van de logistiek voor je webwinkel? Neem vrijblijvend contact met ons .