Verkopen op Zalando in Europa

Monta Aankomende koppeling: Verkopen op Zalando in Europa

Verkoop jij via Zalando en wil jij internationaal gaan knallen?  

Zalando: Hét online platform voor fashion. Wanneer je eigenaar bent van een kledingmerk dan is dit platform interessant om je naamsbekendheid en populariteit mee te vergroten. Verkopen via Zalando kan je veel extra klanten en verkopen opleveren!  

Momenteel kan Monta via ChannelEngine al de koppeling – en dus het fulfilment – voor Zalando verzorgen voor webshops welke op Zalando binnen Nederland, Belgie en Duitsland willen verkopen. Vanaf 2023 zal Monta via deze koppeling met ChannelEngine naar Zalando niet enkel gelden voor Nederland, Belgie en Duitsland, maar voor ALLE Europese landen waar Zalando actief is! Monta kan dan dus het fulfilment verzorgen voor Zalando verkopen binnen al deze landen. Maar wat is hier dan precies het voordeel van? Dat maken we jou hieronder duidelijk, dus lees even verder. 

Dit zijn de mogelijkheden wanneer jij op Zalando verkoopt: 

1.      Je regelt het logistieke proces zelf.  

2.      Je maakt gebruik van Zalando Fulfilment. 

3.      Je maakt gebruik van een fulfilment partij zoals Monta.  

Koppeling met zalando

1.      Je regelt het logistieke proces zelf. 

Eerlijk gezegd kiezen webshops zelden voor deze optie. Naast het verwerken, verpakken en verzenden van de orders stelt Zalando namelijk ook een hoop eisen waar je aan moet voldoen. Zalando wil namelijk dat alle klanten hetzelfde hoge serviceniveau ontvangen. Een greep uit de eisen:  

  • Zodra het pakket verzonden is naar een klant dan heb je 12 uur de tijd om dit te melden aan Zalando. Zalando houdt vervolgens ook bij of je producten binnen een bepaald tijdsbestek worden bezorgd.  
  • Bij alle bestellingen is het noodzaak om een afleveringsbewijs, retourformulier (wat is de reden van retour), retourflyer (met informatie over de retour-voorwaarden), en een gefrankeerd en voorbedrukt retouretiket mee te sturen.  
  • Naast de inhoud van de bestelling, moet de bestelling ook aan diverse verpakkingseisen voldoen; het moet op een bepaalde manier verpakt worden, met specifieke gevens op zowel het artikel en de verpakking. En het verpakkingsmateriaal en de grootte moet aan de eisen van Zalando voldoen.  
  • Voor het laatste deel van de verzending ben je verplicht om gebruik te maken van een logistieke dienstverlener waar Zalando in dat land mee samenwerkt. Dit is misschien wel de meest complexe eis van Zalando om zelf te regelen, omdat je dan contracten moet hebben met 14 (!) verschillende vervoerders…. 

Houd je je niet aan één van de van de bovengenoemde eisen, dan kan na een aantal overtredingen je account worden geannuleerd. Naast dat je dus aan strenge eisen moet voldoen, is het ook een extreem tijdrovende klus dus. Laten we eens kijken naar Zalando Fulfilment.  
 

2.      Je maakt gebruik van Zalando Fulfilment. 

Wanneer je gebruik maakt van Zalando Fulfilment, dan hoef je het gehele fulfilment proces niet zelf te regelen. Fijn! Je besteed het complete logistieke proces uit aan Zalando en zij regelen het voor je. Zalando Fulfilment stelt dan wel de eis dat jij voldoende voorraad voor hun magazijnen kan aanleveren. Logisch, want ze willen de consument zoveel mogelijk tevreden houden, dat lukt natuurlijk niet met uitverkochte artikelen. Opslagkosten zijn hierdoor wat hoger. Maar hoe verschilt dit dan met fulfilment bij Monta? 

3.      Je maakt gebruik van een fulfilment partij zoals Monta. 

Wanneer je buiten Zalando ook via andere platformen verkoopt, dan is het wel zo fijn om het fulfilment te regelen bij één partij, in plaats van meerdere partijen. Stel je voor dat je gebruik maakt van Zalando Fulfilment, maar ook van een andere partij welke je helpt met je fulfilment voor bijvoorbeeld je eigen webshop. Je moet er dan voor zorgen dat er bij beide fulfilment partijen voldoende voorraad aanwezig is. Dat is niet enkel erg prijzig wat betreft de opslagkosten; de investering in dubbele voorraad is op zichzelf al een flinke kostenpost. Daarnaast zit je ook nog eens met gegevens en data welke je continu moet bijhouden in twee verschillende systemen; overzicht houden wordt zo wel erg lastig. 

Het grote voordeel van fulfilment uitbesteden bij een partij als Monta is dat Monta je complete fulfilment kan verzorgen. Zo kun jij via diverse marktplaatsen zoals Zalando verkopen én via je eigen webshop, terwijl je niet te maken krijgt met dubbele voorraad (en dus dubbele opslagkosten). Monta werkt namelijk met een centrale voorraad, zodat er geen voorraaden gesplist hoeven te worden over verschillende magazijnen. We begrijpen dat dat laatste lang niet altijd werkbaar is.  

Naast de voordelen in kosten bij een centrale voorraad, maakt Monta’s software het ook makkelijker om overzicht te houden. Monta werkt met 1 compleet software-systeem om alle relevante data in te kunnen zien: de Montaportal. Het schakelen tussen meerdere systemen is op deze manier verleden tijd.  

Oh, en die strenge eisen? Monta’s fulfilment services zullen voldoen aan de eisen van Zalando, daarnaast werkt Monta met alle vervoerders samen welke Zalando verplicht stelt per land binnen de EU. Monta is één van de eerste fulfilment bedrijven welke webshops de optie biedt om via Zalando te verkopen door heel Europa. 

Dussehh.. klaar voor online bestellingen vanuit heel Europa? Neem hier contact met ons op!