Afgelopen week zijn de handtekeningen gezet voor de overname door Montapacking van twee fulfilmentbedrijven in Nieuwveen, namelijk WSSN en TWI. Edwin van der Ham, directeur van Montapacking, zegt hierover: ‘De bedrijfsculturen van WSSN en TWI sluiten goed aan bij die van Montapacking; klantgericht en no nonsens. Dus we waren er samen snel uit”.  Zowel WSSN als TWI beschikken over een trouwe klantenkring van ongeveer 100 webshops, waarvoor ze het fulfilment verzorgen met een enthousiast team van zo’n 65 mensen. 

Consolidatie
Van der Ham vervolgt: “De verwachting is dat er in de fulfilmentbranche slechts een paar grote spelers overblijven. Dat komt door de enorme groei in de online markt de laatste jaren. Daardoor moeten je IT-systemen als fulfilmentbedrijf zodanig zijn ingericht dat je niet alleen snel kunt schakelen, maar ook effectief kunt opschalen. Wij zijn op die uitdaging voorbereid. Iedere twee jaar verdubbelen wij als fulfilmentbedrijf onze capaciteit, hierdoor kunnen onze klanten zowel kleine als grote webshops vrijwel onbeperkt groeien. En deze kans pakken ze ook direct aan. We zien namelijk dat onze klanten gemiddeld twee keer zo snel groeien als de markt”.

Culturen komen overeen
De manier van werken en de cultuur binnen de drie bedrijven sluiten goed op elkaar aan.  “We merken in de dagelijkse praktijk dat optimale logistiek, zowel bij bestellen als retourneren, cruciaal is voor de groei en bloei van een webshop. Binnen onze organisaties krijgen mensen een kick van het succes van onze klanten, want aan die groei dragen we met elkaar ons steentje bij”, zegt Van der Ham. “Enthousiast en Excellent zijn niet voor niets onze kernwaarden. Wij zijn ervan overtuigd dat ook de nieuwe collega’s in Nieuwveen zich snel thuis voelen bij de Monta-familie“.

Eelko Hoekstra (vestigingsmanager WSSN/TWI): “Deze kernwaarden en de algemene cultuur binnen Montapacking komt volledig overeen met die van ons. Dat is van grote impact geweest op onze beslissing, want een groot deel van onze mensen werkt hier al tientallen jaren.”

Decentraal
Montapacking  is decentraal georganiseerd; dit creëert een relatieve kleinschaligheid, waardoor de lijnen met de klanten kort blijven, ook al is het bedrijf één van de grootste en snelst groeiende fulfilment bedrijven in Nederland. Deze manier van werken zal dus ook bij de nieuwe vestiging in Nieuwveen worden ingezet. Om te blijven groeien is opschalen cruciaal. De huidige overname van twee fulfilmentbedrijven sluit dus goed aan op de groeistrategie van Montapacking.