Zo helpt MontaWMS je Fashion Brand groeien in 2024

Zo helpt MontaWMS je Fashion Brand groeien

Helaas heeft de modebranche in 2023 te maken gehad met aanzienlijke faillissementen. De combinatie van hoge inflatie en onvoldoende herstel na de lockdowns vormde een aanzienlijk obstakel voor veel bedrijven. Voor de merken die hebben weten stand te houden, blijft de vraag: 'Hoe kunnen we meer groei realiseren in 2024?' 

Eén ding is zeker: Er valt nog enorm veel winst te behalen voor fashion brands wanneer ze hun logistieke processen en gerelateerde gegevens beter inzichtelijk hebben. Voor veel fashion webshops wordt logistiek helaas nog gezien als iets wat 'moet, maar niet de aandacht heeft'. Er wordt nog te weinig stilgestaan bij de mogelijkheden en slimme inzichten die een warehouse management systeem (WMS) kan bieden. Een WMS is de ideale tool om je eigen magazijn tot in de puntjes te optimaliseren. Magazijnsoftware traceert in real-time alles wat er in je magazijn(en) gebeurt en genereert voortdurend data en inzichten, zoals:

 • De actuele voorraad van elk product;
 • De locatie van artikelen in het magazijn; 
 • De prestaties van je producten; 
 • De meest efficiënte manier om je magazijn in te richten; 
 • De meest efficiënte orderpicking looproutes.

Het gebruik van een WMS kan de foutenmarge van je magazijnmedewerkers aanzienlijk verminderen. Met een geavanceerd WMS, zoals MontaWMS, heb je ook de mogelijkheid om:

 • Retouren te verwerken;
 • Te zien op welke voorraad je kunt besparen;
 • Slim in te kopen door inzicht te hebben in verkoopprognoses;
 • Je medewerkers te motiveren met een spelelement in hun werkzaamheden;
 • Magazijnmedewerkers in te plannen;
 • Hardware aan te schaffen die de efficiëntie van de software extra ondersteunt;
 • Te verzenden via meerdere vervoerders (de keuze wordt aan de consument overgelaten).

Deze functies kunnen niet alleen leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen, maar stellen je ook in staat om snel in te spelen op een veranderende markt. Zo kun je jouw webshop naar een hoger niveau tillen! Bekijk hier hoe MontaWMS de fashion-webshop UwantIsell heeft geholpen in haar e-commerce fulfilment processen:

Bekijk hier hoe MontaWMS de fashion-webshop UwantIsell heeft geholpen in haar processen:

Functie uitgelicht: Smart Stock Management

Mode webshops worden vaak geconfronteerd met snel veranderende voorraden. Het is bij dit type webshops dus niet ongewoon dat sommige producten of maten veel sneller verkopen dan andere, wat kan leiden tot uitdagingen in voorraadbeheer. Is de oplossing dan maar om flink veel voorraad te hebben, zodat je in ieder geval altijd voldoende hebt? Nee! Een nadeel van grote voorraden zijn hoge opslagkosten, en daarbij is de fashion industrie een industrie met snel wisselende trends. Veel voorraad is dus niet het antwoord, maar de juiste voorraad. Slimme voorraadadviezen kunnen hierin helpen.

Zo biedt Monta een Smart Stock module binnen de software. Deze module stelt webshops in staat om real-time data over hun voorraad te verkrijgen, vooral wat betreft langzaam bewegende of stilstaande items - items welke dus amper of niet verkocht worden. Middels deze inzichten, in combinatie met voorspellende rapportages (door het gebruik van kunstmatige intelligentie binnen de software), kunnen webshops slimmere beslissingen nemen over hun opslagbehoeften, samenstelling van het assortiment en nieuwe voorraadinkoop, waardoor ze optimaal gebruik kunnen maken van hun opslagruimte en hun voorraad efficiënter kunnen beheren.