Binnen én buiten Nederland verkopen op Zalando? Profiteer van de voordelen van Monta’s fulfilment services!

Binnen én buiten Nederland verkopen op Zalando Profiteer van de voordelen van Monta's fulfilment services!

Verkoop jij via Zalando en wil jij internationaal gaan knallen?  

In de wereld van online modeverkoop onderscheidt Zalando zich als Europa's grootste mode-marktplaats. Het is een platform dat bruist van de nieuwste fashion trends, en dus ook een interessante plek waar misschien wel jouw fashion items de spotlight kunnen pakken! Op deze toonaangevende marketplace kun jij een breed en divers publiek bereiken.

Bij Monta begrijpen we het belang van verkopen op Zalando voor jouw webshop. Het gaat niet alleen om het bereiken van meer klanten; het gaat om het verbinden met de juiste klanten, op het juiste moment, met de juiste producten. Of je nu een gevestigde naam bent in de modewereld of een opkomende webshop, verkopen op Zalando opent deuren naar nieuwe mogelijkheden. Met Monta aan je zijde, kun je deze kansen optimaal benutten. Wij zorgen voor de logistiek, zodat jij je kunt concentreren op wat je het beste doet: het creëren van unieke mode-ervaringen voor jouw klanten!

Zalando: De Gateway voor Online Modeverkoop

Met een indrukwekkende groei en uitbreiding van de marketplace, heeft Zalando zich gevestigd als een bekende naam in de wereld van mode e-commerce. Hier zijn enkele opvallende cijfers en feiten die de impact van Zalando onderstrepen:

 • Bereik: Zalando bedient meer dan 49 miljoen actieve klanten met ongeveer 252 miljoen bestellingen verspreid over 20+ Europese markten.
 • Diversiteit: Het platform biedt een assortiment van meer dan 600.000 producten van meer dan 3.500 merken.
 • Groei: Zalando heeft in de afgelopen jaren een consistente groei laten zien, met een jaarlijkse omzetstijging die de dynamiek en potentie van het platform aantoont.

Deze cijfers maken duidelijk waarom Zalando zo'n aantrekkelijke bestemming is voor webshops. Het is een platform waar mode en technologie samenkomen, waardoor verkopers zoals jij online toegang krijgen tot een uitgebreid en gevarieerd klantenbestand.

Als verkoper op Zalando profiteer je van:

 • Uitgebreide zichtbaarheid: Jouw producten worden zichtbaar voor miljoenen modebewuste klanten in heel Europa.
 • Geavanceerde technologie: Zalando's innovatieve platform biedt geavanceerde tools en inzichten om jouw verkoopstrategie te optimaliseren.
 • Flexibiliteit: Of je nu een klein merk bent of een grote retailer, Zalando biedt flexibele opties om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

Bij Monta begrijpen we de kracht van Zalando en hoe het jouw online business positief kan beïnvloeden. Onze fulfilment oplossingen zijn ontworpen om naadloos aan te sluiten bij jouw verkopen op Zalando, waardoor jouw klanten kunnen genieten van een gestroomlijnde, efficiënte en betrouwbare winkelervaring. Van snelle en nauwkeurige orderverwerking tot tijdige levering en professioneel beheer van retouren, wij zorgen ervoor dat elke stap in het verkoopproces voldoet aan de hoge verwachtingen van de moderne consument.

Zalando De Gateway voor Online Modeverkoop

Beginnen met Verkopen op Zalando: Een Stap-voor-Stap Gids

Wanneer je overweegt om te beginnen met verkopen op Zalando, is het essentieel om de stappen te begrijpen die nodig zijn om een succesvolle verkoper te worden op dit toonaangevende online modeplatform. Met meer dan 49 miljoen actieve klanten biedt Zalando een enorme kans voor jouw merk. Hier is een eenvoudige gids om je te helpen bij het opzetten van jouw Zalando-account, inclusief details over het Zalando Partner Programma en ZDirect.

Stap 1: Aanmelden bij het Zalando Partner Programma

Het Zalando Partner Programma is jouw toegangspoort tot verkopen op deze dynamische marketplace. Door je aan te melden, word je onderdeel van een netwerk van retailers en merken die profiteren van Zalando's uitgebreide klantenbestand. Het programma biedt flexibiliteit en ondersteuning, waardoor je jouw producten effectief kunt verkopen op Zalando.

Stap 2: Voldoen aan de Eisen van Zalando

Voordat je kunt beginnen met verkopen, is het belangrijk om te voldoen aan de specifieke eisen van Zalando. Dit omvat het hebben van een geldig btw-nummer, het naleven van de servicevoorwaarden van Zalando, en het zorgen voor hoogwaardige productinformatie. Zalando stelt hoge eisen aan de kwaliteit en presentatie van producten om een optimale klantbeleving te garanderen.

Stap 3: Integratie via ZDirect of een Integrator zoals ChannelEngine

ZDirect is Zalando's eigen interface voor verkopers, waarmee je jouw producten direct op het platform kunt beheren. Als alternatief kun je gebruikmaken van technische partners of integrators zoals ChannelEngine, die het proces van productlisting en orderbeheer vereenvoudigen. ChannelEngine helpt je bij het efficiënt beheren van jouw voorraad, orders, verzendingen en retourzendingen in één duidelijk overzicht voor meerdere marktplaatsen. Het is mogelijk om Monta's portal te koppelen aan integrators zoals ChannelEngine, zodat we 1 voorraad kunnen blijven hanteren, terwijl jij op meerdere marketplaces (en eventueel je eigen webshop) kunt verkopen. 

Stap 4: Optimaliseren voor Zalando's Marketplace

Zodra je live bent op Zalando, is het tijd om je verkoopstrategie te optimaliseren. Dit omvat het effectief inzetten van Zalando Marketing Services (ZMS) om jouw producten te promoten en de zichtbaarheid te vergroten. Daarnaast is het belangrijk om aandacht te besteden aan klantenservice en het beheren van de juiste voorraad. Goed om te weten: Voorspellende voorraadrapportages en functies waarmee je je langzame en stilstaande voorraad kunt inzien (en hierop kunt inspelen) maken deel uit van de software van Monta. 

Stap 5: Beheer van Verzending en Retouren

Als Zalando Partner kun je kiezen voor Zalando Fulfillment Services (ZFS) voor het beheren van verzendingen en retourzendingen. Dit biedt voordelen zoals gratis verzending en retour voor jouw klanten, wat de klanttevredenheid kan verhogen. Echter, Zalando Fulfillment stelt de eis dat je voldoende voorraad voor de verkopen op Zalando aan hun magazijnen kunt aanleveren, wat leidt tot hogere opslagkosten. Daarnaast kun je deze voorraad niet gebruiken om klanten die via jouw webshop of een andere marktplaats iets bestellen te bedienen, wat leidt tot dubbele voorraad en hogere voorraadkosten. Dit is bij Monta dus een ander verhaal; We helpen je bij het efficiënt beheren van jouw voorraad, zodat je niet alleen altijd voldoet aan de eisen van Zalando, maar ook je andere verkoopkanalen kunt bedienen vanuit één centrale voorraad. Met Monta's expertise in fulfilment kun je erop vertrouwen dat jouw producten altijd beschikbaar zijn voor al jouw klanten, zonder de zorgen van complexe logistieke processen.

Snel retouren verwerken via monta

Het Zalando Partner Programma: Jouw Sleutel tot Internationaal Succes

Het Zalando Partner Programma biedt vele voordelen, waaronder onderstaande. 

Internationale Uitbreiding: Verkopen over de Grens 

Een van de grootste voordelen van het Zalando Partner Programma is de mogelijkheid om internationaal te verkopen. Dit betekent dat jouw producten niet beperkt zijn tot jouw lokale markt, maar toegankelijk worden voor klanten in meerdere Europese landen. Deze uitbreiding biedt een enorm potentieel voor groei, vooral als je producten hebt die aantrekkelijk zijn voor een breed Europees publiek.

Aanpassing aan Lokale Markten: Lokale Nuances Begrijpen

Succes in verschillende Europese markten vereist meer dan alleen het vertalen van productbeschrijvingen. Het gaat om het begrijpen van lokale trends, voorkeuren en koopgedrag. Dit kan betekenen dat je jouw productaanbod of marketingstrategieën moet aanpassen om aan te sluiten bij de specifieke behoeften en verwachtingen van elk land. Het Zalando Partner Programma biedt inzichten en ondersteuning om deze aanpassingen effectief te maken. Super interessant! 

Logistieke Ondersteuning voor Internationale Verkoop

Bij internationaal verkopen is logistiek een cruciale factor. Naast Zalando's eigen Fulfillment Solutions, biedt Monta als logistieke partner een uitgebreide oplossing voor internationale verkoop. Met meerdere magazijnen in heel Europa neemt Monta de volledige orderverwerking en (eventueel ook) retourverwerking uit handen. Dit zorgt voor een soepel logistiek proces, waardoor je je kunt concentreren op het uitbreiden van jouw bedrijf. Monta's expertise in internationale logistiek stelt je in staat om een naadloze ervaring te bieden aan klanten in verschillende landen, terwijl je profiteert van efficiënte en kosteneffectieve logistieke oplossingen.

Door deel te nemen aan het Zalando Partner Programma en samen te werken met partners zoals Monta, kun je jouw merk succesvol internationaal positioneren en uitbreiden. Met de juiste strategieën en ondersteuning is internationaal succes binnen handbereik.

Jouw Producten Effectief Verkopen via Zalando

Succesvol verkopen op Zalando gaat verder dan alleen het plaatsen van jouw producten. Hier zijn enkele beknopte strategieën en tips:

 • Ken je doelgroep: Begrijp de trends en voorkeuren binnen jouw productcategorie op Zalando.
 • Optimaliseer je productinformatie: Zorg voor duidelijke, nauwkeurige beschrijvingen en hoogwaardige afbeeldingen.
 • Gebruik Zalando Marketing Services (ZMS): Vergroot jouw zichtbaarheid en trek meer klanten aan.
 • Slim voorraad- en logistiekbeheer: Werk samen met partners zoals Monta voor geoptimaliseerde voorraadniveaus en efficiënte orderverwerking.
 • Focus op klantenservice: Bied snelle en behulpzame reacties op klantvragen.
 • Analyseer en pas aan: Gebruik Zalando's analytische tools om prestaties te volgen en jouw aanbod voortdurend te verbeteren.

Door deze punten toe te passen, kun je jouw verkoop op Zalando optimaliseren en jouw aanwezigheid op dit prominente online modeplatform versterken.

Logistieke Opties en Fulfilment

Zoals je inmiddels wel begrijpt zijn er dus meerdere manieren waarop je de logistieke processen van je orders kunt regelen. Het is niet het leukste klusje, maar wel enorm belangrijk! Want wist je dat zo'n 70% van de reviews van jouw webshop is gebaseerd op je logistieke proces? Zorg er dus voor dat je dit goed hebt geregeld en op een manier welke aansluit bij jou wensen. We leggen je de verschillende opties nog even kort en duidelijk uit. 

Zelf het Logistieke Proces Regelen

Wanneer je kiest voor Partner Fulfillment bij Zalando, neem je zelf de verantwoordelijkheid voor de opslag, verzending en retouren van jouw producten. Dit vereist een goed begrip van de eisen en uitdagingen die Zalando stelt, zoals snelle leveringstijden en efficiënte retourverwerking.

Uitbesteden van Logistiek: Zalando Fulfilment Solutions

Een alternatief is het uitbesteden van jouw logistiek aan Zalando Fulfilment Solutions (ZFS). Dit betekent dat Zalando de volledige logistiek, inclusief opslag, verzending en retouren, voor zijn rekening neemt. Dit biedt voordelen zoals gestroomlijnde processen en minder zorgen over logistieke uitdagingen.

Vergelijking met Andere Fulfilment Opties zoals Monta

Naast ZFS zijn er andere e-fulfilment opties zoals Monta. Monta onderscheidt zich door flexibele, op maat gemaakte orderverwerking en eventueel retourservices te bieden die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van jouw webshop. Eén van de grootste voordelen van samenwerken met een fulfilmentpartij zoals Monta, is de mogelijkheid om een centrale voorraad te gebruiken. Dit betekent dat je jouw producten op één locatie kunt opslaan en beheren, terwijl je verkoopt op meerdere platforms, inclusief Zalando. Dit leidt tot efficiënter voorraadbeheer, een vermindering van de complexiteit in jouw logistieke processen en lagere voorraadkosten. Bovendien zorgt het geïntegreerde systeem van Monta voor een naadloze koppeling tussen jouw voorraad en verkoopkanalen, wat resulteert in een efficiëntere en betrouwbaardere service voor jouw klanten. Tot slot bieden sommige fulfilmentspeler, waaronder Monta, geavanceerde cross-border fulfilment opties. Hierdoor heb je de mogelijkheid om jouw voorraad in diverse magazijnen in verschillende Europese landen op te slaan. Dit zorgt voor snellere leveringen en efficiëntere retouren, waardoor je beter kunt voldoen aan de lokale eisen en verwachtingen van klanten in verschillende landen. Met Monta's flexibele oplossingen kun je jouw internationale klanten beter bedienen en je concurrentiepositie versterken.

Diensten van Monta

Zalando Marketing Services: Vergroot Jouw Zichtbaarheid

Zalando Marketing Services (ZMS) is een krachtig hulpmiddel voor verkopers op Zalando om hun producten effectief te promoten en hun verkoop te verhogen. Hier zijn enkele manieren waarop ZMS jou kan helpen:

 • Promotie van Producten: Zalando Marketing Services biedt tools om jouw producten effectief te promoten binnen het Zalando-platform.
 • Verhoogde Verkoop: Door gerichte marketingcampagnes kun je de zichtbaarheid van jouw producten vergroten en daarmee de verkoop stimuleren.
 • Doelgerichte Reclame: ZMS maakt gebruik van geavanceerde data-analyse om jouw advertenties te richten op de meest relevante klantengroepen.
 • Merkopbouw: Naast verkoopbevordering helpt ZMS ook bij het opbouwen en versterken van jouw merkidentiteit binnen het Zalando-ecosysteem.

Door de mogelijkheden van Zalando Marketing Services optimaal te benutten, kun je niet alleen jouw verkoopcijfers verbeteren, maar ook een sterkere merkaanwezigheid opbouwen op een van Europa's grootste online modeplatforms.

Zalando's Retourenbeleid

Zalando staat bekend om zijn klantvriendelijke retourenbeleid, wat een belangrijk aspect is van de klantbeleving. Hieronder volgt een overzicht van hoe Zalando dit beheert en wat het betekent voor verkopers:

 • Overzicht van Zalando's Retourenoplossingen: Zalando biedt gestroomlijnde en efficiënte retourenoplossingen, waardoor klanten gemakkelijk producten kunnen retourneren.
 • Streven naar Reductie van Retouren: Zalando werkt actief aan het verminderen van het aantal retouren door nauwkeurige productbeschrijvingen en maatadviezen.
 • Uitleg van Retourinstructies: Voor verkopers is het belangrijk om duidelijke retourinstructies te bieden en een soepel retourproces te garanderen.
 • Strategieën om Retouren te Minimaliseren: Verkopers kunnen retouren verminderen door nauwkeurige productinformatie, kwaliteitscontroles en goede klantenservice.

Het effectief beheren van retouren is cruciaal voor succes op Zalando. Door de impact van retouren te begrijpen en proactieve strategieën te implementeren, kunnen verkopers hun klanttevredenheid verhogen en tegelijkertijd de kosten en complexiteit van retouren minimaliseren.

Monta biedt uiterst efficiënte retouroplossingen voor webshops, wat cruciaal is voor klanttevredenheid en het stimuleren van herhaalaankopen. Simpel gezegd kun je bij Monta ervoor kiezen om je retourverwerking zelf te regelen - eventueel met behulp Monta's retourenmodule, óf volledig uitbesteden aan Monta, óf dit aan een andere externe retouren-verwerk-partij over te laten.

Volledig uitbesteden aan Monta:

 • Snelle Verwerking: Retouren worden binnen 48 uur verwerkt.
 • Gedetailleerde Inspectie: Elk geretourneerd item wordt geïnspecteerd en indien mogelijk terug op voorraad geplaatst.
 • Extra Diensten: Mogelijkheden zoals fotodocumentatie, reconditionering, en klantcommunicatie.
 • Duurzaam en Betaalbaar: Gebruik van herbruikbare verzendverpakkingen en concurrerende tarieven.

Gebruik maken van Monta's retourenmodule, welke altijd in het fulfilmentpakket zit:

 • Return Management Authorization (RMA) Systeem: Een efficiënte manier voor webshops om retouren zelf af te handelen via een gebruiksvriendelijke online omgeving.
 • Volledig in eigen stijl: De retourenfunctie kan zo worden ingebouwd in je webshop zodat het volledig overeenkomt met jouw webshop-design. 
 • Klantgerichte Benadering: Monta houdt via het RMA jouw klanten op de hoogte van hun retouren, wat bijdraagt aan positieve klantbeoordelingen.

Zet Nu de Stap: Begin Jouw Succesverhaal op Zalando met Monta

Het verkopen op Zalando biedt een schat aan mogelijkheden voor webshops die hun bereik willen vergroten en deel willen uitmaken van Europa's grootste modeplatform. Hier volgt een samenvatting van de belangrijkste punten die we hebben besproken:

 • Zalando als Springplank: Zalando is niet alleen een verkoopplatform, maar een springplank naar internationaal succes, met toegang tot miljoenen klanten in heel Europa.
 • Beginnen met Verkopen: Het Zalando Partner Programma biedt een gestroomlijnde route om te beginnen met verkopen, met duidelijke richtlijnen en ondersteuning.
 • Logistieke Flexibiliteit: Of je nu kiest voor Zalando Fulfilment Solutions of voor een gespecialiseerde partner zoals Monta, er zijn diverse opties om jouw logistiek te optimaliseren.
 • Marketing en Zichtbaarheid: Zalando Marketing Services biedt krachtige tools om jouw producten te promoten en je verkoop te verhogen.
 • Efficiënte Integratie: Integrators zoals ChannelEngine maken het beheren van jouw verkoopproces op Zalando en andere marktplaatsen efficiënter.
 • Retourenbeheer: Zalando's retouradviezen, gecombineerd met Monta's efficiënte retourverwerking, helpen bij het minimaliseren van de impact van retouren.

Neem vandaag nog contact op met Monta voor een op maat gemaakte oplossing die past bij jouw behoeften: Bezoek Monta's contactpagina. Jouw succesverhaal op Zalando begint hier!