Cut off tijd, is dat nog wel belangrijk?

Heel lang waren webshops samen met fulfilmentbedrijven bezig aan een race om de cut-off tijden zoveel mogelijk te verlengen. Heel veel onderzoeken en cijfers leken heel lang te bewijzen dat een late cut-off tijd gelijk stond aan de groei van de omzet van je webshop.

Er zijn ook onderzoeken die laten zien dat dit niet helemaal klopt. Na enige tijd bleek uit diverse onderzoeken dat tijdvakleveringen eigenlijk nog meer de voorkeur hebben van een consument. De consument heeft ook een grote behoefte aan een duidelijke levering op een gekozen moment. Deze klantwens vroeg uiteraard alle aandacht, waardoor de service van een tijdvaklevering inmiddels volledig is ingeburgerd in de branche.

Cut-off tijden, ze zijn zeker nog belangrijk!

Maar we moeten we wel oppassen dat we niet het kind met het badwater weggooien. Het verruimen van cut-off tijden is wat op de achtergrond geraakt, maar dat is niet terecht. De praktijk bewijst nog steeds dat het verlengen van cut-off tijd ook een zeer positieve bijdrage levert aan de groei van de omzet.
Arjon Severijnen (www.bullstore.nl)

“Sinds wij onze cut off tijd hebben opgerekt naar 22 uur, hebben wij een omzetstijging gerealiseerd van 14,5%. Uit onze analyses blijkt dat onze klanten toch vaak net voor 10 uur ‘s avonds nog bestellingen plaatsen. Blijkbaar vinden onze klanten het dus belangrijk dat wij een late cut-off tijd hanteren. Met ingang van 1 mei gaan wij onze cut off tijd verder verhogen naar middernacht. Ook in Belgie.”

En het is eigenlijk ook logisch. Als je zelf, als consument, iets bestelt om 11 uur in de avond, wil je het graag de volgende morgen op de deurmat hebben.

Kortom: Het aanbieden van dag- en tijdvakleveringen is de belangrijkste logistieke klantwens van dit moment en uiteraard geen probleem bij Monta. Maar dat wil niet zeggen dat een zo laat mogelijke cut-off tijd naar de achtergrond moeten worden geschoven. De klant wil het allebei, de klant wil kunnen kiezen, de klant wil de regie in afleveropties.

Aan ons, als branche, de taak om dit te bieden. Monta biedt dit aan, zowel in Nederland als in België een scherpe cut off tijd.