Montapacking: sociaal en duurzaam ondernemerschap

Montapacking: sociaal en duurzaam ondernemerschap

Montapacking is dé specialist in verpakken en het hele logistieke proces achter veel webshops. Het bedrijf werkt vanuit vier vestigingen: Gorinchem, Roosendaal, Waspik en sinds kort vanuit Molenaarsgraaf. Voor directeur Edwin van der Ham is duurzaam ondernemen een vanzelfsprekendheid. In de missie van Montapacking staat verwoord: toegevoegde waarde leveren met elkaar. “Iedereen is belangrijk, iedereen is ‘part of the team’,” aldus Van der Ham.

Montapacking is in 2012 gekozen tot slimste bedrijf van Nederland, op het aspect “sociale innovatie”. Hun voornaamste succesfactor is de oprechte aandacht voor medewerkers, klanten en leveranciers. Dat merk je ook aan de medewerkers die via Avelingen Groep bij Montapacking werken: Arjan van Wijgerden en Jan Oussoren. Deze heren zijn individueel gedetacheerd en trotse ambassadeurs. Niet alleen voor Avelingen Groep maar zeer zeker ook voor Montapacking. Dat demonstreerde Jan maar al te graag tijdens het bezoek van burgemeester Van der Borg en de wethouders van de gemeente Molenwaard aan Montapacking in november. Jan maakt als order picker de goederen verzendklaar. Hij doet dit full-time door middel van een elektronische orderaflezer.

De samenwerking met Avelingen Groep is al meer dan 10 jaar een bewuste, strategische keuze. “Wij zien het als onze taak om als regionale werkgever mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven,” aldus Van der Ham. “Maatschappelijk verantwoord onder- nemen (MVO) is een ‘hot item’ tegenwoordig. Maar MVO is veel meer dan het scheiden van papier en folie”, vertelt Van der Ham. “Het gaat ook om mensen. Mensen een kans bieden geeft een stukje energie.” Dat vinden ook de medewerkers van Montapacking. De medewerkers van Avelingen Groep worden als volwaardige collega’s gezien. Arjan en Jan worden zoveel mogelijk betrokken bij de dagelijkse bedrijfsvoering en zijn op die manier onderdeel van het totale team. “Het enige verschil is dat Arjan en Jan hun loonstrook niet van ons krijgen, maar van Avelingen Groep. Wij ontvangen een factuur van Avelingen Groep.”

Vertrouwen

Mensen onderschatten vaak wat mensen met een arbeidshandicap kunnen. “Wij kijken juist naar wat mensen wel kunnen en geven ze vertrouwen.” Op deze manier behouden de mensen hun eigenwaarde en dragen zij ook hun steentje bij aan de maatschappij.

Arjan en Jan zijn gedetacheerd en worden begeleid door een jobcoach van Avelingen Groep.

Meer info: http://www.avelingengroep.nl/wp-content/uploads/2014/12/NieuwsbriefAvelingenWerkt_nr11_webversie.pdf