De pakketautomaat? Bekijk de voor- en nadelen

Met de pakketautomaat kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week uw pakket ontvangen of verzenden. Met de pakketautomaat bepaalt uw klant zelf waar en wanneer hij het pakket ophaalt of retour zendt. Als webwinkel kunt u ook pakketten versturen als de winkels al gesloten zijn. Het gebruik van een Pakketautomaat brengt geen extra kosten met zich mee. U betaalt de gebruikelijke verzendkosten.

Hoe werkt de Pakketautomaat?

De pakketautomaat is o.a. te vinden op de grotere NS-stations in Nederland en op Schiphol Plaza. Gemakkelijk als klanten onderweg zijn naar werk, school of naar huis. Klanten kunnen ook later, als een eerste bezorgpoging van een pakket mislukt is, online de bezorglocatie veranderen en kiezen voor bezorgen in een Pakketautomaat.

Is het versturen en ontvangen via een automaat veilig?

Ja, de automaat met pakketten erin is beveiligd met drie camera’s en een alarm. Er is dus wel goed nagedacht over de veiligheid.

Hoe werkt de pakketautomaat
Hoe verstuur ik een pakket via een pakketautomaat

Welke pakketten kan ik versturen?

Als u uw pakket wilt versturen met de Pakketautomaat moet u deze van te voren via de Online Verzendservice frankeren. Hierbij geldt een minimumformaat van 38 x 26,5 x 3,2 centimeter en een maximumformaat van 41 x 38 x 64 centimeter. Let op: u kunt enkel pakketten van PostNL versturen via de Pakketautomaat. Het is niet mogelijk om ongefrankeerde pakketten te versturen.

Hoe verstuur ik een pakket via een Pakketautomaat?

Uiteraard hoeft u dit niet te doen als u uw fulfilment via Monta heeft geregeld. Wij regelen het volledig voor u!